| Žanr | Stručna literatura - Znanje - Učenje - Biotehničke znanosti |
| Izdavač | Celeber |
| Prevoditelj | - |
| Vrsta uveza | Nepoznato |
| ISBN13 | 9789536825400 |
| ISBN10 | 9536825406 |
| Godina | 2003 |
| Broj stranica | 38 |
| Format | 21 cm |
| Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
"U višestoljetnoj tradiciji seljaka dubrovačkog kraja je proizvodnja ovčjeg sira. Zbog svojih specifičnosti dobio je neformalan naziv dubrovački sir odnosno 'sir iz ulja'. Jedinu brošuru o ovom siru izdala je Stanica za južne kulture Dubrovnik, 1989. godine. Urednik je angažirao kao autore stručnjake s Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu (lit. 3), koji su na temelju spoznaja i vlastitih istraživanja napisali korisno štivo o dubrovačkom siru. Suvremena proizvodnja mlijeka i interes potrošača bitno su promijenjeni. Stari način proizvodnje sira je neizvediv zbog niza razloga. Mi smo pokušali istražiti sadašnje stanje u primarnoj proizvodnji mlijeka i primjerene tehnološke postupke u proizvodnji osuvremenjenog tipa dubrovačkog sira. Knjižicu posvećujemo proizvođačima dubrovačkog sira u seljačkim domovima i malim obrtničkim siranama, sa željom da ostanu dosljedni razumjeti i razvijati tradiciju hrvatskog domaćeg proizvoda." (Uvod) (JČ)