Riccardo Gucci, Claudio Cantini - Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina

Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Biotehničke znanosti - Poljoprivreda
Izdavač Naklada Uliks
Prevoditelj Zoran Šindrak
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537306236
ISBN10 9537306232
Godina 2008
Broj stranica 184
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

U knjizi "Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina" sažeta je većina suvremenih saznanja o današnjim tehnikama rezidbe i oblikovanju krošnji maslina.

Vjerujemo da će postati nezaobilazan priručnik svima zainteresiranima za uzgoj maslina, ali i dobrodošlo štivo studentima hortikulture, te stručnjacima - savjeto-davcima koji se na terenu svakodnevno susreću s brojnim pitanjima o rezidbi i uz-gojnim oblicima maslina. Želja nam je da knjiga pospješi uzgoj maslina u našoj zemlji nakon desetljeća stagnacije.

Rezidba maslina u velikoj se mjeri razlikuje od rezidbe ostalih voćaka umjerenoga klimatskog pojasa. Zbog pogrešaka u rezidbi može doći do gubitka priroda ili većih troškova uzgoja. Stoga su naćin rezidbe i uzgojni oblik dva najvažnija čimbenika kojima se postiže dobra rodnost i isplativost voćnjaka.

Priručnik "Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina" sažima najnovija dostupna znanja o sadašnjim načinima rezidbe i uzgojnim oblicima. U njemu se osobito obrađuju poteškoće s kojima se suočavaju uzgajivači, stručnjaci i studenti koji su se tek počeli baviti uzgojem maslina. Osim toga, u njemu se iznose i neki podaci koji dosada nisu bili dostupni na hrvatskome jeziku.