Žanr | Stručna literatura - Znanje - Učenje - Biotehničke znanosti - Poljoprivreda |
Izdavač | Mario Bonifačić |
Prevoditelj | - |
Vrsta uveza | Tvrdi |
ISBN13 | 9789539691002 |
ISBN10 | 9539691001 |
Godina | 1996 |
Broj stranica | 315 |
Format | 25 cm |
Obavijest |
7,49 knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Obavljena istraživanja predstavljaju vrlo značajne informacije o kakvoći hrvatskih maslinovih ulja i mogućnostima povećanja njihove proizvodnje. Nedovoljna obrazovanost djelatnika u proizvodnji maslinova ulja visoke kakvoće i nedostatna stručna literatura na hrvatskom jeziku ponukali su autore da napišu ovu knjigu. Cjelovita problematika maslinovog ulja sažeto je opisana u nekoliko poglavlja: Maslina i maslinovo ulje kroz stoljeća, Čimbenici proizvodnje ulja visoke kakvoće, Međunarodne norme za maslinova ulja, Dostignuća proizvodnje maslinovih ulja visoke kakvoće u Hrvatskoj, Maslinovo ulje visoke kakvoće i zdravlje, Stvaranje maslinarstva u Hrvatskoj i uvjeti za razvitak marketinga, Maslinovo ulje i mediteranska kuhinja. Knjiga je pisana na vrelima suvremene znanosti i struke, pa će dobro poslužiti svima onimna koji se bave maslinarstvom i uljarstvom, a može dobro poslužiti i za obrazovanje stručnih kadrova. Knjiga je dio planiranih aktivnosti Programa revitalizacije i razvoja maslinarstva i preradbe maslina u Županiji primorsko-goranskoj.