Goran Grubišić, Vesna Harni, Damir Babić - Kolposkopski atlas

Kolposkopski atlas
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Atlasi
Izdavač Medicinska naklada
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531768436
ISBN10 9531768439
Godina 2019
Broj stranica 371
Format 27 cm
Obavijest 12,91
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Kolposkopija je slika, a svaka slika usijeca se u promatračevu memoriju. Tko god je pronicao ili počinje pronicati u kolposkopiju, shvaća važnost kvalitetnog slikovnog prikaza, bilo na binokularnom sustavu klasičnih kolposkopa, bilo na sadašnjem suvremenim uređajima.

Temeljne spoznaje iz kolposkopije:

Izobrazbom i praktičnim radom može se naučiti razlikovati normalnu od abnormalne slike, a u spektru abnormalnih može se naučiti razlikovati blagu od teške abnormalnosti.

U spektru teških abnormalnosti moguće je naučiti prepoznati i one najteže, a to su slike sumnjive na početnu invaziju neoplastičnog procesa u višeslojno pločastom i žljezdanom pokrovu.

Zahvaljujući S3 stručnim smjernicama za premaligne lezije vrata maternice HDGO-a, ravnomjerno su obuhvaćene kolposkopija, citologija i patologija i uključene u Nacionalni program ranog otkrivanja vrata maternice.

Tako je moguće pravodobno dijagnosticirati i liječiti svaku ženu oboljelu od abnormalnog procesa u pokrovu vrata maternice, spasiti kako njeno ginekološko tako i psihosocijalno i obiteljsko zdravlje.

Kao iskusni kolposkopičari – ginekolozi, u suradnji sa specijalistima ginekološke citodijagnostike i ginekološke patohistologije, i uz pomoć relevantnih specijalista komplementarnih supspecijalnosti, urednici su pripremili ovaj atlas za sve zainteresirane koji žele dublje proniknuti u kolposkopsku problematiku i naučiti pravilno kolposkopirati.