Grupa autora - Atlas svijeta

Atlas svijeta
Žanr Stručna literatura - Znanje - Učenje - Atlasi
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531401913
ISBN10 9531401918
Godina 2008
Broj stranica 400
Format 36,5 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 8,02 € Kupi

U svijetu koji se tako dramatično mijenja potreban Vam je najsuvremeniji atlas – a to je upravo ATLAS SVIJETA Mozaika knjiga. Budite na mjestu događaja – proučite najnovije karte Iraka i Bliskog istoka te pročitajte objašnjenja nekih od najteže rješivih teritorijalnih sporova. Otkrijte nova područja – kao što su Istočni Timor (osnovan 2002.) i Nunavut (osnovan 1999.).
Nudeći riznicu preglednih i suvremenih činjenica o Zemljinu reljefu, vremenu, flori i fauni, ljudima i mjestima, ATLAS SVIJETA Mozaika knjiga omogućit će Vam da shvatite ovaj svijet kao nikad prije.

Najnovije karte, fantastične fotografije, detaljna istraživanja i najažurnije činjenice!

• Više od 200 stranica s kartama koje oduzimaju dah prikazuju Zemljina mjesta i značajke do najsitnijih detalja.
• Priča o svijetu obrađena je u vizualno fascinantnom poglavlju koje na više od 30 stranica prikazuje stvaranje Zemlje i njezinih krajolika, prirodna staništa i biljni i životinjski svijet te uzajamno djelovanje čovjeka i okolnog svijeta.
• Statistički podaci koji privlače pozornost nalaze se u poglavlju koje sadrži 12 stranica maštovitih grafi kona, tablica i dijagrama te prikazuje ključne činjenice u lako razumljivom obliku.
• Geografski leksikon na 96 stranica sadrži cjelokupni popis svih mjesta koja se spominju u atlasu – više od 80.000 njih – kao i kratke statističke opise svih svjetskih država