Clare Longrigg - Mafijašice

Mafijašice
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost
Izdavač Leo Commerce
Prevoditelj Damir Žugec
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536232789
ISBN10 9536232782
Godina 2000
Broj stranica 288
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 70,00 Kn Kupi

Žene u mafiji preuzimaju vodeću ulogu: ubijaju iz osvete, kupuju oružje, prikupljaju reket, peru prljavi novac. Clare Longrigg dala se u potragu za tim ženama i saslušala njihove priče. U ovoj hrabroj i zanimljivoj knjizi ona opisuje tradicionalnu ulogu žena u Cosi Nostri, kako u Italiji tako i u Sjedinjenim Državama, od trofejnih supruga do preprodavačica droge, od prebjega iz nasilničkih brakova do otvorenih neprijatelja u borbi za uništenje mafije, a prikazuje i njihovo pojavljivanje kao vođa koji rade na svoju ruku. 

No žene se bore protiv mafije. Posljednjih se godina pojavilo mnogo prebjega koji se žele osloboditi nasilničkih brakova, a djeci omogućiti drugačiju budućnost. Ima i onih koje su to učinile da bi osvetile svoje najbliže. 

Pupetta Maresca rodila je svoje prvo dijete u zatvoru dok je služila kaznu za svoje prvo ubojstvo. Kad mu je bilo osamnaest godina, njezin je sin bio otet i ubijen. Njegova je smrt obavijena velom tajne, no ona vjeruje da je napadač bio njezin ljubavnik, napuljski kokainski magnat. Kad je najmlađi sin Anne Mazze bio trinaestogodišnjak, dala mu je pištolj i poslala ga da ubije čovjeka koji je ubio njezina oca. Poznata kao Crna Udovica, svoje sinove odgajala je da postanu mafijaški glavešine i tako održe obiteljski klan. Ninetta Bagarella, lijepa i inteligentna žena Cosa Nostrinog capi dei capi, junakinja je mafijaškog propagandnog rata protiv države, a ugled svoje obitelji branila je iz svoje zamračene kuće u Corleoneu. 

Snažna i napeta sadržaja, "Mafijašice" pokazuju da glavešine više ne mogu računati na žensku šutnju. U budućnosti će mnoge od njih postati aktivne partnerice - dok će druge biti otvoreni neprijatelji u borbi za uništenje mafije.