Clare Longrigg - Mafijašice

Mafijašice
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost
Izdavač Leo Commerce
Prevoditelj Damir Žugec
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536232789
ISBN10 9536232782
Godina 2000
Broj stranica 288
Format 23,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Žene u mafiji preuzimaju vodeću ulogu: ubijaju iz osvete, kupuju oružje, prikupljaju reket, peru prljavi novac. Clare Longrigg dala se u potragu za tim ženama i saslušala njihove priče. U ovoj hrabroj i zanimljivoj knjizi ona opisuje tradicionalnu ulogu žena u Cosi Nostri, kako u Italiji tako i u Sjedinjenim Državama, od trofejnih supruga do preprodavačica droge, od prebjega iz nasilničkih brakova do otvorenih neprijatelja u borbi za uništenje mafije, a prikazuje i njihovo pojavljivanje kao vođa koji rade na svoju ruku. 

No žene se bore protiv mafije. Posljednjih se godina pojavilo mnogo prebjega koji se žele osloboditi nasilničkih brakova, a djeci omogućiti drugačiju budućnost. Ima i onih koje su to učinile da bi osvetile svoje najbliže. 

Pupetta Maresca rodila je svoje prvo dijete u zatvoru dok je služila kaznu za svoje prvo ubojstvo. Kad mu je bilo osamnaest godina, njezin je sin bio otet i ubijen. Njegova je smrt obavijena velom tajne, no ona vjeruje da je napadač bio njezin ljubavnik, napuljski kokainski magnat. Kad je najmlađi sin Anne Mazze bio trinaestogodišnjak, dala mu je pištolj i poslala ga da ubije čovjeka koji je ubio njezina oca. Poznata kao Crna Udovica, svoje sinove odgajala je da postanu mafijaški glavešine i tako održe obiteljski klan. Ninetta Bagarella, lijepa i inteligentna žena Cosa Nostrinog capi dei capi, junakinja je mafijaškog propagandnog rata protiv države, a ugled svoje obitelji branila je iz svoje zamračene kuće u Corleoneu. 

Snažna i napeta sadržaja, "Mafijašice" pokazuju da glavešine više ne mogu računati na žensku šutnju. U budućnosti će mnoge od njih postati aktivne partnerice - dok će druge biti otvoreni neprijatelji u borbi za uništenje mafije.