Darko Petričić - Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije

Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost
Izdavač Argus media d.o.o.
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789535597704
ISBN10 9535597701
Godina 2009
Broj stranica 448
Format 24 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 132,00 Kn Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 110,00 Kn Kupi

Mafiokracija, kleptokracija, plutokracija i anokracija su temeljni pojmovi koji karakteriziraju metode i načine funkcioniranja hrvatske vlasti. Knjiga se, između ostalog, bavi potpunom demistifikacijom političke profesije, koja postaje sredstvom instant bogaćenja, dok se političke stranke pretvaraju u trgovačka društva, na političkom tržištu koje se nalazi u Saboru, ali i na prostoru cijele Hrvatske.

Nažalost, dosadašnja praksa pokazuje da je jedina briga većine političara kako glasove birača pretvoriti u mandate te kako nakon toga mandate pretvoriti u novac.

Zadatak ove knjige je demaskiranje odabranih pojedinaca koji kontroliraju državu i upravljaju našim životima, dok je drugi zadatak pokazati kako u Hrvatskoj zapravo ne postoji nijedan zdravi segment društva. U zemlji su gotovo sve društvene i političke sfere inficirane elementima kriminala i korupcije koji uništavaju egzistenciju, ipak u najvećem dijelu, većine poštenih i moralnih građana. 

Osim ove dvije glavne teme koje se obrađuju kroz većinu poglavlja knjige , namjera mi je bila i napraviti svojersni enciklopedijski presjek kroz kronologiju hrvatske kriminalne scene od kokošara i torbara do organiziranog kriminala i kriminala u visokoj politici.