Petar Filipić - Ekonomski paradoksi

Ekonomski paradoksi
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost
Izdavač Naklada Jesenski i Turk
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532226201
ISBN10 9532226206
Godina 2012
Broj stranica 367
Format 21 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 7,09 € Kupi

Petar Filipić, jedan od vodećih profesora i znanstvenika s Ekonomskog fakulteta u Splitu, stekao je reputaciju inventivnog i odvažnog autora koji se rado upušta u teme i probleme kojih se drugi klone te to radi na osebujan, a stilski atraktivan način.

“Ovo je djelo neuobičajena i u hrvatskoj ekonomskoj literaturi jedinstvena kombinacija znanstvenog djela i znanstvene publicistike, slobodnog esejističkog diskursa, zabavnog, iskričavog i duhovitog – te studijskog priručnika koji teži poučiti i dopuniti neke ključne koncepte i probleme mikroekonomije i makroekonomije.”
-Vojmir Franičević

“Autor istražuje teme s kojima se ekonomska znanost bavi već dugi niz godina, ali te ekonomske fenomene dovodi u ravan realnog života i tu otkriva paradoksalnost. Koliko god koncept ceteris paribus bio zgodan i metodički elegantan, on usmjerava ekonomsko rezoniranje na ravan modelskog, hipotetičkog, odnosno nerealnog. I na ovom paradoksu i na mnogim drugima autor pokazuje razinu njihove odvojenosti od svakodnevnog života realnih ljudi.
Teško je naći djelo s kojima bi se Ekonomski paradoksi mogli uspoređivati. Djelo je potpuno originalno.”
-Zlatan Reić