Ivan Filipović - Misija Afganistan : tragom misije - ISAF III : Kabul, 18. veljače - 28. kolovoza 2003.

Misija Afganistan : tragom misije - ISAF III : Kabul, 18. veljače - 28. kolovoza 2003.
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Putopisi
Izdavač Naklada Zoro
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536296491
ISBN10 9536296497
Godina 2005
Broj stranica 131
Format 22 cm
Obavijest 6,96
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Ovo je slijed spontanih zabilješki koje sam pisao tijekom puta i boravka u mirovnoj misiji u Afganistanu, u glavnom gradu Kabulu i okolici, u razdoblju od 15. veljače do 28. kolovoza 2003. godine.
U početku sam, kako bih skratio vrijeme, bilježio događaje i razmišljanja krajem dana, pa potom krajem cijelog tjedna, a zatim sam odlučio nastaviti s pisanjem takvih tekstova da bih trajno zabilježio to razdoblje mojeg života, koje će svakako zauvijek biti prisutno u mojim mislima i u mojem sjećanju.
Tada mi nije palo na pamet da bih jednog dana taj materijal pretvorio u knjigu. Međutim, poslije sam ipak odlučio sve to zaokružiti i sakupiti u jedan cjelovit tekst, jer mi se čini da ovakva iskustva mogu koristiti svakom vojniku ili svakoj osobi koja se odluči na sličnu avanturu ili misiju.
Ugođaj mojeg boravka u Afganistanu svakako će čitatelju dodatno približiti fotografije s terena koje smo snimali gotovo svakoga dana i koje je za ovu knjigu iz pozamašne ko icine materijala odabrao Zoran Filipović. Fotografije sam snimio ja, no moram napomenuti da su neke snimili Zvonimir Maroš (djelatnik UN-a, inače Vukovarac) i moji kolege iz l. kontigenta HV-a u mirovnoj misiji u Afganistanu.