Tony Allen ... et al. - Kako je sve počelo : povijest načina na koji danas djeluje naš svijet

Kako je sve počelo : povijest načina na koji danas djeluje naš svijet
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Povijest
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Vesna Bačić, Josip Jukić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531411080
ISBN10 9531411085
Godina 2012
Broj stranica 320
Format 28 cm
Obavijest 45,00
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga "Kako je sve počelo" povest će vas na putovanje kroz vrijeme i prostor te vam pomoći da otkrijete posve drugu stranu povijesti. Jeste li se ikad zapitali zašto igraće karte na sebi imaju članove plemstva? Ili kako su izgledali Semiramidini viseći vrtovi? Što je zajedničko glumici Scarlett Johansson i plivačici Sanji Jovanović? A kako to da većina pop pjesama traje tri i pol minute? 

Način na koji živimo u suvremenom svijetu ima svoje korijene mnogo dublje u prošlosti. A ovaj priručnik otkriva zamršene i intrigantne političke, socijalne, vjerske i kulturne čimbenike koji su oblikovali svijet kakav danas poznajemo.

Saznajte zašto Freuda smatramo ocem psihoanalize iako on nije bio prvi koji je istraživao ljudski um, istražite što je nagnalo japanske kamikaze da postanu ljudske žrtve za cara i domovinu te doznajte zašto suvremeni proizvođači violina ne mogu postići Stradivarijevu kvalitetu… 

Prepuna fotografija, crteža, karata i dijagrama, knjiga "Kako je sve počelo" pružit će vam novi, istraživački pogled na povijest te vam pomoći da sagledate činjenice i događaje iz sasvim novoga kuta.