Lewis Dartnell - Znanje : priručnik za preživjele

Znanje : priručnik za preživjele
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Popularna Znanost
Izdavač EPH Media
Prevoditelj Sonja Ludvig
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533381664
ISBN10 9533381663
Godina 2015
Broj stranica 367
Format 20,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me


KRATAK OPIS

Pandemija smrtonosnog virusa, udar asteroida, ili možda nuklearni rat - koji god razlog bio, svijet kakav ste poznavali više ne postoji pa vi i ostali preživjeli morate početi ispočetka. Ali, koja vam to ključna znanja trebaju da biste iznova izgradili civilizaciju, takoreći od nule? Nakon što ste potrošili zalihe, kako ćete početi proizvoditi osnovne potrepštine? Kako ćete uzgojiti hranu, proizvesti lijekove i odjeću, dobiti kovine iz stijena. Hoćete li potonuti u novo mračno doba, ili ćete odvažno krenuti put ubrzanog oporavka.

„ Znanje - priručnik za preživjele “ knjiga je koja vam objašnjava sve što trebate znati o svemu, praktični vodič za ponovnu izgradnju civilizacije koji će vam pomoći da razumijete naš svijet - i pripremite se za vrijeme kad ga više ne bude.

“Odlična knjiga, čak i ako civilizacija ne propadne. A ako se katastrofa ipak dogodi, bit će to sveto pismo novoga svijeta - onoga kojemu je Dartnell prvi prorok.”

Times

“ Znanje počiva na geniju domišljatosti i vještine. Navodni priručnik za ponovnu uspostavu tehnološkog sustava koji nam omogućuje život nakon globalne katastrofe, ova je knjiga zapravo sjajan pregled znanja koja smo usput pogubili i porijekla sve te građe od koje se sastoji naš svagdanji, neapokaliptični život... Tako poticajnu knjigu dugo nisam čitao.”

Independent

“Ultimativni vodič za ponovno pokretanje ljudske civilizacije. Sa znanstvenom inteligencijom, Dartnell predočava uvjete u kojima bismo se mogli naći na uništenoj Zemlji i nudi narodska rješenja za uspostavu tehnologija pomoću kojih bismo ponovno izgradili svijet iz temelja. Mnoge će oduševiti ovaj podsjetnik na izvanrednu prilagodljivost naše vrste.”

Nature

“Kratki tečaj znanstvenih osnova na kojima počiva život modernog čovjeka. Znanje je impresivna sažeta povijest napretka znanosti, a potaknut će zanimanje među čitateljima koji se danas kaju što nisu slušali na satovima kemije.”

Observer

“Dartnellov vodič za preživljavanje apokalipse svjež je i zanimljiv koliko i informativan. Sada točno znam što mi je činiti čim se na obzoru pojavi oblak u obliku gljive. Uskočiti u svoj golferski autić i odjuriti ravno tamo negdje u Dartnellovu blizinu.”

DailyMail

"Kako bi rekli izviđači budite spremni! I molite se za to da nikad ne ustrebate ovu knjigu”

Bear Grylls