Daniel Pinchbeck i Ken Jordan - U susret 2012 : perspektive narednog doba

U susret 2012 : perspektive narednog doba
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Popularna Znanost
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Borivoj Radaković
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533031187
ISBN10 9533031182
Godina 2009
Broj stranica 389
Format 20,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 1,98 € (14,92 Kn) Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 1,65 € (12,43 Kn) Kupi

Diljem svijeta mnoge tradicijske kulture vide naše vrijeme kao epohu promjene - iz četvrtog svijeta u Peci. Na području Yucatana u Meksiku od drugog do devetog stoljeća klasične su Maye razvili naprednu civilizaciju sa sustavom znanja koji se temeljio na proučavanju astronomskih ciklusa i istraživanju neuobičajenih stanja svijesti. Spomenici pokazuju da su Maye označili rijetku pomrčinu središta galaksije prema suncu na zimski solsticij 21. prosinca 2012. kao prijelaz između svjetskih razdoblja. Posve jasno je da se čovječanstvo suočava s ozbiljnim prijetnjama po svoje postojanje i društvo se mora promijeniti ili će život na planetu biti ugrožen.

Priređivači zbirke eseja U susret 2012 ne pretendiraju na to da znaju što će se dogoditi na taj dan. Dijelom se nadaju da se neće dogoditi ništa jer, ako je ta pretpostavka točna, naš bi svijet u neposrednoj budućnosti mogao pretrpjeti neizmjerna stradanja. Današnja učestalost suša, poplava, šumskih požara, nereda zbog gladi, otplata dugova samo su blagi pokazatelji onoga što nas čeka. Žestina krize mogla bi biti pogubna za suvremeno čovječanstvo koje vjeruje da ga njegova tehnologija štiti od brutalnog preživljavanja. Neki, možda mnogi, neće preživjeti.
U susret 2012 je provokativna zbirka eseja koja je ujedinila neke od najpoznatijih vizionara, pisaca, filozofa, novinara, aktivista i online pionira u istraživanju evolucije svijesti, granica politike i znanosti, medicine i spolnosti, šamanizma i urbanog ratarstva u ponudi širokog spektra drukčijih ideja i razmišljanja.