Grupa autora - RAMA II

RAMA II
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Popularna Znanost
Izdavač Izvori
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532033687
ISBN10 9532033688
Godina 2011
Broj stranica 509
Format 20 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 13,12 € Kupi

Nazvan Rama, 50-kilometarski šuplji valjak prošao je 2131. godine kroz Sunčev sustav, ne obraćajući pažnju na Zemlju i njene stanovnike.Članovi ekspedicija koji su ušli u Ramu nisu saznala mnogo o tom misterioznom artefaktu bez vidljivih putnika u njemu. Ne računajući robote. Uočili su da Ramanci, ma tko ili što oni bili, sve grade u tri primjerka. Zaključiše stoga da će vrlo vjerojatno za prvim posjetiteljem uslijediti još dva iste vrste.
Prolazila su desetljeća, no iz međuzvjezdanog svemira nikakve nove strane letjelice nisu više dolazile u Sunčevo susjedstvo. Sve do godine 2197. kad je otkriveno da prema unutrašnjim planetima ponovno hita jedan izvanzemaljski artefakt golemih dimenzija.
Na Ramu II upućena je istraživačka ekspedicija. Čovječanstvo se po drugi put suočilo s tajnom nepoznatih posjetitelja…

Tetralogija o Rami neizostavno je štivo za svakoga tko misli dalje od Zemlje, Već prva knjiga, Sastanak s Ramom, donijela je autoru nagrade Hugo, Jupiter i Nebula, i njegov je zaštitni znak, uz 2001: Odiseja u svemiru. To su danas već klasična djela znanstvene fantastike, posebice kad je riječ o prvom kontaktu s nepoznatom civilizacijom, neusporedivo razvijenijom od ljudske.