Fred Alan Wolf - Nova alkemija - od uma do materije

Nova alkemija - od uma do materije
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Popularna Znanost
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj Radha Rojc Belčec
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533040721
ISBN10 9533040726
Godina 2011
Broj stranica 171
Format 20 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Nova alkemija - od uma do materije : fizičarevo putovanje od znanosti do duhovnosti

Drevni su alkemičari pokušavali shvatiti svemir te otkriti povezanost uma i materije. Istim se poslom bave i neki današnji znanstvenici, osobito kvantni fizičari. U svom posljednjem doprinosu istraživanju svijesti, fizičar Fred Alan Wolf otkriva ono što sâm naziva novom alkemijom, stapanje ideja starih alkemičara i novih znanstvenika kako bi se postiglo potpunije razumijevanje uma i materije.

Freda Alana Wolfa smatram jednim od najvažnijih pionira na području svjesnosti. Njegova djela već godinama uvelike pridonose mom razumijevanju odnosa znanosti i duha. »Prodor uma u materiju« iznosi svježe i uzbudljive uvide o tome kako se očituje neočitovano te kako naša svijest iz trenutka u trenutak stvara svijet i svemir u kojem živimo. Ova bi knjiga mogla promijeniti način na koji doživljavate svijet.
Deepak Chopra

Fizičar Fred Alan Wolf ponovno nas vodi na čarobno i tajanstveno putovanje u pustolovnu zemlju znanosti i duha. Knjiga »Prodor uma u materiju« otvara novo područje, koje nas istodobno ispunjava i uzbuđenjem i energijom, dajući čitatelju naputke za istraživanje svjesnosti i kozmičkog misterija. To je kvantna alkemija u svom najboljem obliku.
Michael Toms,
suosnivač, voditelj i producent
emisije New Dimensions Radio

Navodni prodor uma u materiju već dugo predstavlja spornu temu i u znanosti i u humanističkim disciplinama. U ovoj izazovnoj i revolucionarnoj knjizi Fred Alan Wolf iznosi plan rada »novih alkemičara« koji će nastaviti »Veliko djelo«. Svako poglavlje Prodora uma u materiju prepuno je tako maštovitih prijedloga i tako nečuvenih uvida da čitatelj na svjesnost i kozmos više nikada neće moći gledati na isti način.
Stanley Krippner, doktor znanosti,
suautor knjige »The Mythic Path« (Mitski put)

U konačnici se mora premostiti provalija između »ovoga unutra« i »onoga vani«, a ta se dva područja moraju susresti u razumijevanju jednote ili univerzalnosti. Fred Alan Wolf daje nam instrumente kojima to možemo postići.
Glen P. Kezwer, doktor znanosti,
autor knjige »Meditation, Oneness and Physics«
(Meditacija, jednota i fizika)