Paul Davies - Kako napraviti vremenski stroj

Kako napraviti vremenski stroj
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Popularna Znanost
Izdavač Sveučilišna knjižara,Zagreb
Prevoditelj Darko Bidjin
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537015022
ISBN10 9537015025
Godina 2005
Broj stranica 122
Format 25 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 110,00 Kn (14,60 €) Kupi


Svjetski renomirani fizičar Paul Davies (knjige Peto čudo, Posljednje tri minute, O vremenu; Tempelton nagrada za rad o filozofskom značaju znanosti, Kevin odličje Instituta za fiziku Velike Britanije) sada se prihvatio traženja odgovora na pitanje koje već stoljećima golica ljudski um: Je li moguće putovanje kroz vrijeme, kao što oduvijek putujemo amo-tamo kroz prostor?
Odgovor je, po Daviesu: Da, u načelu je moguće, čak ako se držimo danas već poznatih zakona fizike. No prvo moramo riješiti još neke probleme u svezi s prostornovremenskim kontinuumom. Sve što nam treba je mala pomoć gravitacije, brod koji može putovati nešto malo ispod brzine svjetlosti, te crna jama s prohodnom crvotočinom. Nije malo, no putovanje kroz vrijeme nije mačji kašalj. Valja se malo i pomučiti za takav izum.
Nakon što je postavio teorijske temelje, autor u 4 koraka opisuje kako se sklapa vremenski stroj i pušta u rad (bez brige, samo na papiru). Ne zaobilazi ni odgovor na škakljivo pitanje: ako je takvo putovanje načelno moguće, kako to da nema najezde vremenskih turista iz budućnosti...