Paul Davies - Kako napraviti vremenski stroj

Kako napraviti vremenski stroj
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Popularna Znanost
Izdavač Sveučilišna knjižara,Zagreb
Prevoditelj Darko Bidjin
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537015022
ISBN10 9537015025
Godina 2005
Broj stranica 122
Format 25 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 5,63 € Kupi


Svjetski renomirani fizičar Paul Davies (knjige Peto čudo, Posljednje tri minute, O vremenu; Tempelton nagrada za rad o filozofskom značaju znanosti, Kevin odličje Instituta za fiziku Velike Britanije) sada se prihvatio traženja odgovora na pitanje koje već stoljećima golica ljudski um: Je li moguće putovanje kroz vrijeme, kao što oduvijek putujemo amo-tamo kroz prostor?
Odgovor je, po Daviesu: Da, u načelu je moguće, čak ako se držimo danas već poznatih zakona fizike. No prvo moramo riješiti još neke probleme u svezi s prostornovremenskim kontinuumom. Sve što nam treba je mala pomoć gravitacije, brod koji može putovati nešto malo ispod brzine svjetlosti, te crna jama s prohodnom crvotočinom. Nije malo, no putovanje kroz vrijeme nije mačji kašalj. Valja se malo i pomučiti za takav izum.
Nakon što je postavio teorijske temelje, autor u 4 koraka opisuje kako se sklapa vremenski stroj i pušta u rad (bez brige, samo na papiru). Ne zaobilazi ni odgovor na škakljivo pitanje: ako je takvo putovanje načelno moguće, kako to da nema najezde vremenskih turista iz budućnosti...