Leonard Mlodinow - Igračke slučaja

Igračke slučaja
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Popularna Znanost
Izdavač Izvori
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532033939
ISBN10 9532033939
Godina 2013
Broj stranica 256
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Slučajni procesi u temelju su prirode, a neizbježni su i u svakidašnjem životu, no većina ih ljudi ne razumije ili ne prepoznaje.
 Knjiga nosi podnaslov „Kako slučajnosti vladaju našim životima“ i s njim je već mnogo toga rečeno o sadržaju ove zanimljive i istodobno poučne knjige.

Saznat ćemo i kako je teorija vjerojatnosti postala dio znanosti i kako je slučajnost sveprisutna, premda skrivena. Naslov knjige Igračke slučaja može se odnositi na gibanja molekula dok lete prostorom i neprestano se sudaraju s ostalim molekulama.
 No to može biti metafora naših života, našeg puta od škole do karijere, od samačkog života do života u obitelji, od prve rupe u golfu do osamnaeste.
 
Iznenadit ćemo se da se matematički alati kojima se služimo da bismo razumjeli gibanje molekula također mogu primijeniti za tumačenje svakidašnjih pojava. Ova knjiga namjerava objasniti ulogu slučaja u svijetu oko nas i pokazati kako ćemo prepoznati njegovo djelovanje na ljudsku sudbinu.
 
Nadam se da ćete poslije ovog putovanja carstvom slučajnosti i vi, dragi čitatelji, početi gledati na život drugim očima, s dubljim razumijevanjem svakidašnjice.