Michael Foley - Doba apsurdnosti : zašto nam moderan život ne dopušta da budemo sretni

Doba apsurdnosti : zašto nam moderan život ne dopušta da budemo sretni
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Popularna Znanost
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Petra Štrok
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533033433
ISBN10 9533033436
Godina 2011
Broj stranica 300
Format 21 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 48,00 Kn (6,37 €) Kupi

Zašto nam moderan život ne dopušta da budemo sretni

Ljudske želje nikada nisu bile toliko velike i brojne... Dobra je vijest da najveći svjetski mislioci predlažu slične strategije za postizanje sreće. Loša je vijest da se pokazalo kako upravo njih moderan život najviše podcjenjuje. U svijetu koji nameće konzumaciju, površne međuodnose i trajnu mladost, često osjećamo nezadovoljstvo, tjeskobu i neprestano strahujemo da se svi drugi zabavljaju bolje od nas. 

Michael Foley raspravlja o ovome mučnom problemu u svojoj knjizi Doba apsurdnosti, u kojoj na zabavan i domišljat način istražuje kako potreba za ispunjenjem obmanjuje ljude 21. stoljeća u njihovu radu, ljubavi i starenju. Pritom se služi nizom izvora, od drevnih zapisa preko filozofskih i književnih djela do najnovijih istraživanja na polju psihologije i na ironičan način rasvjetljava apsurdnost suvremene kulture.
Zaključno, ne osuđujući ni odbacujući pritom naše doba, predlaže strategiju koja nas navodi da prigrlimo moderan život, a ne samo da ga prihvatimo – ali prethodno moramo shvatiti da je apsurdnost nova uzvišenost.