Michael Foley - Doba apsurdnosti : zašto nam moderan život ne dopušta da budemo sretni

Doba apsurdnosti : zašto nam moderan život ne dopušta da budemo sretni
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Popularna Znanost
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Petra Štrok
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533033433
ISBN10 9533033436
Godina 2011
Broj stranica 300
Format 21 cm
Obavijest 6,01
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Zašto nam moderan život ne dopušta da budemo sretni

Ljudske želje nikada nisu bile toliko velike i brojne... Dobra je vijest da najveći svjetski mislioci predlažu slične strategije za postizanje sreće. Loša je vijest da se pokazalo kako upravo njih moderan život najviše podcjenjuje. U svijetu koji nameće konzumaciju, površne međuodnose i trajnu mladost, često osjećamo nezadovoljstvo, tjeskobu i neprestano strahujemo da se svi drugi zabavljaju bolje od nas. 

Michael Foley raspravlja o ovome mučnom problemu u svojoj knjizi Doba apsurdnosti, u kojoj na zabavan i domišljat način istražuje kako potreba za ispunjenjem obmanjuje ljude 21. stoljeća u njihovu radu, ljubavi i starenju. Pritom se služi nizom izvora, od drevnih zapisa preko filozofskih i književnih djela do najnovijih istraživanja na polju psihologije i na ironičan način rasvjetljava apsurdnost suvremene kulture.
Zaključno, ne osuđujući ni odbacujući pritom naše doba, predlaže strategiju koja nas navodi da prigrlimo moderan život, a ne samo da ga prihvatimo – ali prethodno moramo shvatiti da je apsurdnost nova uzvišenost.