Zdravko Tomac - Tuđmanizam i mesićizam : Predsjednik protiv predsjednika

Tuđmanizam i mesićizam : Predsjednik protiv predsjednika
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Politika
Izdavač Nominativ
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537549008
ISBN10 9537549003
Godina 2007
Broj stranica 403
Format 23 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 4,05 € Kupi

Zdravko Tomac smatra da su u Hrvatskoj na djelu dvije suprostavljene politike, koje on naziva tuđmanizam i mesićizam, a o kojima govori u svojoj knjizi.

"Tuđmanizam kao politička doktrina, kao državništvo, kao povijesna znanstvena teorija, dao je i odgovore na probleme budućnosti. Dr. Franjo Tuđman prije više od deset godina upozorio je na opasnosti s kojima se Hrvatska danas susreće i s kojima će se još i više susretati u budućnosti". 

Tomac tvrdi kako međunarodna zajednica "pokušava promijeniti prošlost da bi se nametnula budućnost protiv interesa hrvatskog naroda", te da međunarodni čimbenici traže "novoga vođu koji je spreman bespogovorno provoditi interese međunarodne zajednice i velikih sila". U tom kontekstu, ističe Tomac, "Stjepan Mesić, kao čovjek s velikim političkim iskustvom i izvrsnim političkim instinktom, znao je prepoznati trendove koji dolaze. Pozorno je slušao što mu govore strani veleposlanici, posebno britanski, francuski i američki. Shvatio je da su oni krenuli, bez zadrške, na rušenje Tuđmanova HDZ-a i da traže nove političke snage i nove političare, ali i nasljednika dr. Franje Tuđmana, koji po svojim bitnim kriterijima mora biti 'antituđman'..." 

Iz svega rečenog, upućeniji mogu knjigu iščitavati i kao nastavak njegove prethodne političke uspješnice "Predsjednik protiv predsjednika".