S. Singer, D. Senor - Start-up nacija

Start-up nacija
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Politika
Izdavač Profil Knjiga D.O.O.
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533132976
ISBN10 9533132973
Godina 2014
Broj stranica 379
Format 21 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 13,51 € Kupi


U ovoj knjizi izraelski autori Dan Senor i Saul Singer objašnjavaju u čemu se sastoji tajna izraelskog ekonomskog čuda, kako to Izrael – država sa samo 7 milijuna stanovnika, stara samo 65 godina, okružena neprijateljima, u trajnom ratnom stanju još od svog osnutka, bez ikakvih prirodnih resursa – stvara više start-up tvrtki od većih, stabilnih država koje nisu u ratu, kao što su Japan, Kina, Indija, Južna Koreja, Kanada i Velika Britanija.
Ovu knjigu treba pročitati svatko koga zanima kako poslovanje, kultura i povijest mogu zajedno pridonijeti razvoju i blagostanju države. Prakticiranje "start-up mentaliteta" na svim razinama, od malih tvrtki pa sve do cjelokupne države i nacije, dovelo je Izrael do statusa najinovativnije države na svijetu. To je zacijelo putokaz i primjer svima koji ga žele slijediti.
dr. sc. Josip Muller, regionalni menadžer u tvrtki Johnson & Johnson i programski direktor konferencije Start-Up Croatia.


Amerika mnogo toga može naučiti iz doista impresivnog izraelskog poduzetničkog modela – ponajprije o kulturi liderstva i upravljanja rizikom. „Start-up država“ knjiga je uputa za sve izvršne direktore koji žele stvoriti sljedeću generaciju korporativnih lidera.
Tom Brokaw, specijalni dopisnik NBC Newsa i autor uspješnice „The Greatest Generation“.Usred kaosa Bliskog istoka, postoji izvanredna priča o inovativnosti. „Start-up država“ prepuna je nadahnjujućeg uvida u ono što se krije iza dinamičnog izraelskog gospodarstva. Ovo je knjiga koja stiže u pravo vrijeme nudeći toliko potrebnu pohvalu poduzetničkom duhu.
Meg Whitman, bivša predsjednica i izvršna direktorica e-Baya.Države koje su u stanju prepoznati nove ideje i državnim jamstvima potaknuti privatni kapital da ih podrži u realizaciji idu naprijed. Gotovo da nema države koja ovu rečenicu sažeto bolje ilustrira od Izraela.
Pavle Kalinić, Pogovor „Start up nacija“.