Velimir Srića - Hrvatska 2020. : jedna moguća budućnost

Hrvatska 2020. : jedna moguća budućnost
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Politika
Izdavač Profil multimedija
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533193472
ISBN10 9533193476
Godina 2011
Broj stranica 255
Format 23 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Hrvatska 2020 pedeset je i prva knjiga dr. Velimira Sriće, zagrebačkog znanstvenika, pisca i prosvjetitelja, koji je cijeli svoj javni život proveo želeći i pokušavajući mijenjati svijet. Hrvatska 2020 gotovo je klasičan primjer miješanja iskrene političke strasti i skolastičke metode u proizvodnji sadržaja koji bi mogao utjecati da se naš mikrokozmos s vremenom promijeni. Srićine prosvjetiteljske namjere pršte doslovno sa svake stranice ovog velikog, precizno organiziranog, pomalo futurističkog eseja, koji pokušava pružiti odgovore na pitanja o porijeklu naših današnjih problema te pronaći modalitete rješavanja tih problema u vremenski lako dohvatljivu razdoblju, dakle u idućih deset godina. 

"lako se prosvjetiteljstvo i politika u Hrvatskoj vrlo često ne slažu - dapače, katkad završavaju krajnje deprimirajućim nesporazumima - kao u slučaju pokojnog Vlade Gotovca, nova Srićina knjiga zaslužuje punu pozornost i puno poštovanja. Radi se o uistinu jedinstvenu doprinosu hvatskom političkom životu."
Davor Butković

"Velimir Srića, uz mnoge talente, posjeduje talent kreativnog pisca koji može i najsloženije probleme približiti čitatelju na jednostavan, transparentan, slikovit način, ada pritom ne gubi na preciznosti izričaja. Ovu će knjigu čitatelji čitati sa silnom strašću, kao što ju je autor jednako strastveno pisao."
Guste Santini