Tena Perišin - Televizijske vijesti

Televizijske vijesti
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Novinarstvo. Novinstvo
Izdavač Naklada medijska istraživanja
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537636029
ISBN10 953763602X
Godina 2010
Broj stranica 287
Format 23,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

TENA PERIŠIN, televizijska novinarka i urednica, zaposlena je na Hrvatskoj radioteleviziji. Naslovna je docentica informacijskih i komunikacijskih znanosti i novinarstva. Doktorirala je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje predmete iz područja televizije i televizijskog novinarstva.
Znanstveno se usavršavala u Sjedinjenim Državama. Na Harvadskom sveučilištu studirala je teoriju vizualnih umjetnosti, posebice filma i televizije. Pohađala je poslijediplomski studij na Newhouse School of Public Communication na Sveučilištu Syracuse.
Na Hrvatskoj radioteleviziji istaknula se kao reporterka, urednica i autorica dokumentarnih filmova i reportaža, voditeljica televizijskih programskih i razvojnih projekata.
Dobitnica je više nagrada, među ostalim godišnje nagrade Hrvatske radiotelevizije za 2003., nagrade HND-a "Zlatno pero" 1990. te dviju nagrada "Marija Jurić-Zagorka", godine 1998. za najbolje uređenu emisiju i 2002. za najbolju reportažu.
Tena Perišin u knjizi Televizijske vijesti na najbolji mogući način spaja svoja novinarska znanja, znanstvena istraživanja i teorijske pristupe u specifičan i jasno prepoznatljiv diskurs. Istražujući televizijske vijesti, ukazuje na njihovu strukturu, način izvještavanja, uočava trendove i stavlja ih u kontekst svjetskih televizijskih kretanja.
Prof. dr. sc. STJEPAN MALOVIĆ Sveučilište u Zadru
Tena Perišin na razumljiv, dosljedan i autorski prepoznatljiv način prikazuje proces nastajanja televizijskih dnevno-informativnih emisija. Pritom na izvoran način spaja svoja praktična novinarska znanja i teorijsko istraživanje televizijskog novinarstva.
Knjiga se prije svega bavi hrvatskim novinarstvom, iako unutar šireg konteksta međunarodnog novinarstva, te će biti korisno štivo ne samo u nastavi novinarstva i srodnih studija, nego i za članove šire javnosti koje zanimaju vrijednosti dobrog novinarstva i uloga televizijskog medija u suvremenom društvu.