Nicholas Fearn - Zenon i kornjača : kako razmišljati kao filozof

Zenon i kornjača : kako razmišljati kao filozof
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Filozofija-popularni pristup
Izdavač Planetopija
Prevoditelj Predrag Raos
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532572629
ISBN10 9532572627
Godina 2013
Broj stranica 204
Format 20 cm
Obavijest 9,86
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Nicholas Fearn pruža nam stručan, ali zabavan pregled povijesti zapadnjačke filozofije, počevši od predsokratovaca, preko srednjovjekovnih pa sve do suvremenih mislilaca. Upoznaje nas sa zanimljivim biografskim podacima i anegdotama iz života filozofa te filozofskim promišljanjima oblikovanim u posljednjih 2500 godina.
 
Autorov cilj nije samo pojasniti što, nego i kako su mislili veliki filozofi. Stoga je ova knjiga svojevrsna "kutija s alatom za napredne mislioce". Ona pruža razna "oruđa" koja čitatelju pomažu da razmišlja kao filozof i bolje shvati svijet oko sebe. Tako upoznajemo Ockhamovu britvu, Humeovu vilicu, Nietzscheov čekić i mnoge druge intrigantne koncepte.
 
Zenon i kornjača je kompetentan, ali jednostavan uvod u osnovne forme filozofskog razmišljanja koji će cijeniti zaljubljenici, ali i oni koji se tek upoznaju s filozofijom.
 
 
Nicholas Fearn diplomirao je filozofiju na King's Collegeu u Londonu. Njegova je knjiga Zenon i kornjača prevedena na dvadeset i četiri jezika. Živi u Londonu.