Ernesto Che Guevara - Sjećanja na Kubanski revolucionarni rat

Sjećanja na Kubanski revolucionarni rat
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari
Izdavač Profil Knjiga D.O.O.
Prevoditelj Svetlana Grubić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533192666
ISBN10 9533192666
Godina 2011
Broj stranica 244
Format 21 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 125,00 Kn Kupi

"Već duže vrijeme želimo napisati povijest naše revolucije... Ali mnogo je obveza, a godine prolaze i sjećanje na ustanak gubi se u prošlosti. Ovi događaji još nisu bili primjereno opisani, a to su događaji koji već pripadaju povijesti Amerika." - Che Guevara

Od 1956. do 1959. godine Kubanci su se borili s vrlo malim izgledima da kao pobjednici iziđu iz bitke protiv višegodišnjeg potlaćivanja diktatorske vlasti, siromaštva i korupcije. "Sjećanja na Kubanski revolucionarni rat" Che Guevarin je klasik u kojem opisuje rat koji je promijenio čitavu naciju, ali i Chea - od vojnog liječnika prerastao je u svjetski poznatog revolucionara. 

Osim predgovora koji je napisala Aleida Guevara, Che Guevarina kći, te novog teksta u koji su prvi put uključene Che Guevarine preinake, ovo izdanje sadrži i iznimne fotografije iz tog razdoblja.

Nakon međunarodnog uspjeha "Dnevnika motociklista", koji prikazuje Che Guevarinu mladost, novi film Stevena Soderbergha s Beniciom del Torom u ulozi Che Guevare prikazuje epizode Cheova života koje su opisane u ovoj knjizi te u njegovu kasnijem dnevniku po imenu "Bolivijski dnevnik".