Ernesto Che Guevara - Sjećanja na Kubanski revolucionarni rat

Sjećanja na Kubanski revolucionarni rat
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari
Izdavač Profil Knjiga D.O.O.
Prevoditelj Svetlana Grubić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533192666
ISBN10 9533192666
Godina 2011
Broj stranica 244
Format 21 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 12,39 € (93,35 Kn) Kupi

"Već duže vrijeme želimo napisati povijest naše revolucije... Ali mnogo je obveza, a godine prolaze i sjećanje na ustanak gubi se u prošlosti. Ovi događaji još nisu bili primjereno opisani, a to su događaji koji već pripadaju povijesti Amerika." - Che Guevara

Od 1956. do 1959. godine Kubanci su se borili s vrlo malim izgledima da kao pobjednici iziđu iz bitke protiv višegodišnjeg potlaćivanja diktatorske vlasti, siromaštva i korupcije. "Sjećanja na Kubanski revolucionarni rat" Che Guevarin je klasik u kojem opisuje rat koji je promijenio čitavu naciju, ali i Chea - od vojnog liječnika prerastao je u svjetski poznatog revolucionara. 

Osim predgovora koji je napisala Aleida Guevara, Che Guevarina kći, te novog teksta u koji su prvi put uključene Che Guevarine preinake, ovo izdanje sadrži i iznimne fotografije iz tog razdoblja.

Nakon međunarodnog uspjeha "Dnevnika motociklista", koji prikazuje Che Guevarinu mladost, novi film Stevena Soderbergha s Beniciom del Torom u ulozi Che Guevare prikazuje epizode Cheova života koje su opisane u ovoj knjizi te u njegovu kasnijem dnevniku po imenu "Bolivijski dnevnik".