Keith Richards - Život

Život
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari
Izdavač Profil Knjiga D.O.O.
Prevoditelj T. Belanović, M. Vilišić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533193519
ISBN10 9533193514
Godina 2011
Broj stranica 478
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 100,00 Kn Kupi

Knjiga na više od 600 stranica opisuje neke od najslavnijih svijetlih i mračnih trenutaka u karijeri Rolling Stonesa, te iznosi jedinstvenu Richardsovu životnu i rokersku filozofiju. 

Keith Richards pripovijeda priču o svom životu. O tome kako je, kao dijete, opsesivno slušao ploče Chucka Berryja i Muddyja Watersa. Kako je učio svirati gitaru i osnovao sastav s Mickom Jaggerom i Brianom Jonesom. O prvim uspjesima Rolling Stonesa kao sastavu "zločestih momaka". O zloglasnome uhićenju zbog droge u Redlandsu i nizu sukoba s nervoznim establišmentom koji su potom uslijedili te kako je, zahvaljujući tome, stekao trajni imidž odmetnika i pučkog junaka. 

Priča i o tome kako je stvorio besmrtne rifove, poput onih u pjesmama "Jumping Jack Flash", "Street Fighting Man" i "Honky Tonk Women". O tome kako se zaljubio u Anitu Pallenberg te o smrti Briana Jonesa. O poreznom egzilu u Francuskoj, razuzdanim američkim turnejama, rastućoj slavi, izolaciji i ovisnosti. O zaljubljivanju u Patti Hansen. O razilaženju s Mickom Jaggerom te o naknadnome međusobnom pomirenju. O braku, obitelji, solo-albumima, sastavu X-Pensive Winos i putu kojemu se ne nazire kraj.

Svojim jedinstvenim i povjerljivim stilom, uz razoružavajuću iskrenost koja mu je oduvijek svojstvena, Keith Richards donosi pred čitatelje suštinsku životnu priču našega doba, nesputanu, smionu i istinitu.