Douglas Thompson - Clint Eastwood - Čovjek od milijun dolara

Clint Eastwood - Čovjek od milijun dolara
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari
Izdavač Profil Knjiga D.O.O.
Prevoditelj Tomislav Balenović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537701611
ISBN10 9537701611
Godina 2009
Broj stranica 256
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 75,00 Kn Kupi

Već više od četrdeset godina Clint Eastwood dominira Hollywoodom a njegovi su mu uspjesi, kako ispred tako i iza kamera, zajamčili mjesto u holivudskom panteonu - uz Marlona Branda, Johna Waynea i Roberta De Nira.
Knjiga Douglasa Thompsona Clint Eastwood - Čovjek od milijun dolara otkriva što se krije iza mita o najvećoj filmskoj zvijezdi svih vremena a jedinstvena je po tome što je to jedina knjiga o Clintu Eastwoodu pisana uz suradnju samoga glumca.
Clint Eastwood rođen je 1930. g. i odrastao je u radničkoj obitelji. Prvu veliku ulogu dobio je 1959. g., u TV-serijalu Rawhide, a angažmani u vesternima niskobudžetne produkcije Sergija Leonea šezdesetih godina donijeli su mu svjetsku slavu. Godine 1971 glumom u Prljavom Harryju, počeo je i njegov pravi holivudski uspon, koji se nastavlja do njegovih Oscarom nominiranih i nagrađivanih redateljskih radova (Nepomirljivi, Mistična rijeka, Djevojka od milijun dolara, Pisma s Iwo Jime...).
Iako na glasu kao veliki zavodnik (ima pet kćeri i dva sina s pet različitih žena), Clint Eastwood danas je cijenjen obiteljski čovjek a u dobi od 79 godina i dalje snima filmove.