Nela Eržišnik - Moja tri života : uspomene

Moja tri života : uspomene
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari - Memoari
Izdavač Naklada Pavičić
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536308729
ISBN10 953630872X
Godina 2007
Broj stranica 337
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Rođena kao Nevenka Maras, umrla kao Marija Blažević, proslavila se kao Nela Eržišnik. Bila je glumica, zabavljačica i iznimna žena. U ovoj knjizi uspomena progovaraju sve tri o svim trima. Nevenka, Marija i Nela prebiru po doživljajima dramske prvakinje, estradne komičarke i velike zvijezde. 

U memoarima «Moja tri života» Nela Eržišnik otkriva izvore svog glumačkog i komičarskog umijeća i pozadinu uzbudljive karijere. Otkrio ju je dr. Branko Gavella, nastupala je s Boženom Kraljevom, Belom Krležom, Ervinom Dragman, školovala se sa Svenom Lastom, Perom Kvrgićem, Dragom Krčom, Josipom Marottijem, Etom Bortolazzi, bila je u družini Vikija Glovackog i Brace Reissa, milijunska ju je publika prigrlila kao svog najdražeg Grabancijaša, a njezin je Hrdalo Potepuh i Ikača Kerempuh dospio i do trona samog Josipa Broza.

Za ovo je izdanje autorica stara poglavlja dotjerala i proširila i dodala mu desetak novih autobiografskih priča, među njima i duhovita sjećanja na posljednji nastup pred ostarjelim Brozom u njegovu lovačkom dvoru.

Knjiga je ilustrirana fotografijama iz autričina albuma i njezinim crtežima narisanima za ove memoare.