Milorad Bibić Zoran Kovačević - Zlatna košarka Mirka Novosela

Zlatna košarka Mirka Novosela
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari - Biografija
Izdavač Golden marketing
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532121568
ISBN10 9532121560
Godina 2004
Broj stranica 397
Format 27 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 16,49 € Kupi

Predstavljamo knjigu o Mirku Novoselu, najtrofejnijem hrvatskom treneru i jednom od najuspješnijih trenera u povijesti europske košarke. Djelo je to o životu i uspjesima “oca Cibone”, klupskog prvaka Europe, o prvom zlatnom treneru i selektoru reprezentacije Jugoslavije, osnivaču Hrvatskog košarkaškog saveza i trofejnom izborniku i direktoru hrvatske reprezentacije.

Ovdje je ispričana priča o karijeri ovoga košarkaškog vizionara, igrača, suca, trenera i direktora, o njegovim sudbonosnim potezima, pobjedama i porazima, velikim utakmicama i pothvatima. O Novoselu govore suvremenici – svjetski košarkaški autoriteti, treneri, igrači, suradnici, novinari... Knjiga o nezaboravnom i neponovljivom vremenu košarkaške euforije i trijumfa, knjiga o filozofiji stvaranja uspjeha čovjeka zaljubljenog u Zagreb, košarku i Cibonu, čovjeka čiji je život bila košarka, a čija je košarka oplemenila život milijuna ljudi.

Mirko Novosel priključio se besmrtnima u Naismith Memorial Basketball Hall of Fame u “Klasi 2007.”, zajedno sa trenerima Phillom Jacksonom, Van Chancellorom, Pedrom Ferrandizom i Royom Williamsom, sucem Marvinom Rudolphom i košarkaškim sastavom Sveučilišta Texas Western.

Tekst su napisali Zoran Kovačević, dugogodišnji novinar Sportskih novosti i autor monografije o Ciboni Vukovi s Tuškanca te Milorad Bibić, novinar Slobodne Dalmacije i košarkaški sudac i delegat, vrsni poznavatelji hrvatske i europske košarke.