Jovan Kosijer ... et al. - Ružica Meglaj Rimac

Ružica Meglaj Rimac
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari - Biografija
Izdavač Pop & Pop
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537002398
ISBN10 953700239X
Godina 2006
Broj stranica 160
Format 21,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Djevojka i gospoda koja je 40 godina posvetila "kraljici igara" zaslužila je spomen-knjigu iz brojnih razloga, ponajprije otud što promiče deseto ljeto od rastanka s izuzetnom damom, zagrebačkog, hrvatskog i evropskog sporta, između živih istrgnute surovom bolešću i grubim usudom, u 56. proljeću života.
Jedinstvenom je ženom! Najprije, igrala je košarku između 15. i 31. Vrhunskim načinom - vrhunsku košarku! Od 15 godina široke aktivnosti, 14 je proboravila u reprezentativnim selekcijama "plave" košarke, najčešće usamljena u zastupanju Zagreba i Hrvatske na svjetskim i evropskim smotrama.
Košarkašku aktivnost je prekidala samo u blaženim stanjima. U 1971. i 1974. rodila je sinove - košarkaše! Prvorođeni Davor bavio se košarkom skoro 20 godina, mladi Slaven traje između koševa na grčkim prostorima.
Suprug, sinovi i majka - svi košarkaši! I, svi prvaci! Jugoslavije, Švicarske, Turske, Hrvatske i Sjedinjenih Država! Igrala i vježbala - košarku! Vježbala i svirala - na glasoviru! Knjige i poljodjelske alatljike izmjenjivala je u istom danu! S diplomama Klasične gimnazije i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu - uz bavljenje vrhunskom košarkom!....