John Densmore - Riders on the storm : moj život s Jimom Morrisonom i grupom The Doors

Riders on the storm : moj život s Jimom Morrisonom i grupom The Doors
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari - Biografija
Izdavač Informatorov biro sustav
Prevoditelj Mihaela Velina
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789539983077
ISBN10 953998307X
Godina 2006
Broj stranica 301
Format 19,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

John Densmore, nekadašnji bubnjar grupe The Doors koja je, ponajviše zahvaljujući svom pjevaču Jimu Morrisonu, ostavila neizbrisiv trag na rock glazbi dvadesetog stoljeća ali i u pop-kulturi i njezinoj ikonografiji, objavio je 1989. svoju intimnu ispovijest o godinama provedenim u slavnom bendu. Kao i u svakoj rock grupi, i u Doorsima su razlike između karaktera svakog člana benda bile itekako uočljive. Nakon Morrisonove smrti 1971. mnogi zakulisni problemi izašli su na površinu i odonda se mediji i javnost ne prestaju zanimati za pojedinosti iz vremena dok su Doorsi svojim nastupima šokirali publiku. 

Densmore u svojoj knjizi, koja je početkom devedesetih u Americi i Europi prošla kao zapaženi bestseler, otvoreno govori o nastanku Doorsa, o kreiranju pjesama, krizama unutar benda, svađama, iskušenjima uoči vrhunca seksualne revolucije, hipi pokretu, problemima s drogama. Densmore je do oformljivanja grupe 'The Doors' bio 'fini dečko', a nakon raspada i Morrisonove smrti osjećao se kao ratni veteran. 

Knjiga 'Riders on the Storm' svjedoči o istovremenoj strahovitoj eksploziji neobuzdane slobode, seksualnosti i nemira te, s druge strane, imploziji koja je u trenutku Morrisonove smrti jednako pogodila članove The Doors kao i njihovu publiku. Događaji opisani u knjizi na određeni su način nedvojbeno obilježili nadolazeće generacije.