Paul Lester - Lady Gaga - U potrazi za slavom

Lady Gaga - U potrazi za slavom
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari - Biografija
Izdavač V.B.Z.
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533042602
ISBN10 9533042605
Godina 2010
Broj stranica 142
Format 23,5 cm
Obavijest 19,13
knjiga nije dostupna Obavijesti me


Ova žestoka biografija istražuje nagli uspon Stefani Germanotte od dobre njujorške cure koja je polazila Katoličku školu Presvetog Srca do svjetski poznate pop ikone pod krinkom neobuzdane lady Gage.
Lady Gaga svoj je uspjeh postigla uz pomoć divljeg imidža, zaraznih pop hitova s albuma The Fame i The Fame Monster te izazovne dvosmislene seksualnosti koja ju je pretvorila u gay ikonu. Njezin je uspon priča o jedinstvenom fenomenu slave postignute vlastitim radom – priča o Madonni našeg vremena.
Kao gorljiva obožavateljica Freddieja Mercuryja i Davida Bowieja, Lady Gaga prihvatila je glam 80-ih godina i ponovno ga oživjela u digitalnom dobu. U samo nekoliko godina uzdigla se od nepoznate zabavljačice na klupskoj sceni Lower East Sidea do svjetske slave. Ovo je priča o njezinu brzom usponu, ispričana kroz prizmu divljenja i britkih novinarskih zapažanja.
Paul Lester autor je proslavljenih biografija Gang Of Four, Wire i Pink. Piše za brojne časopise, kao i za The Guardian i The Sunday Times.