Brandon Hurst & Beverley Mason - Kate Moss : seks, droga i rock n' roll u životu ...

Kate Moss : seks, droga i rock n' roll u životu ...
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari - Biografija
Izdavač Inmag
Prevoditelj Ivona Barić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789537487010
ISBN10 9537487016
Godina 2007
Broj stranica 211
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 6,01 € Kupi

'Seks, droga i rock n' roll u životu Kate Moss', autora Brandona Hursta i Beverlya Mason, škakljiva je biografija supermodela Kate Moss. Riječ je o vrlo uzbudljivoj priči koja na otvoren način govori o porocima Kate Moss, jedne od najvećih modnih ikona našeg vremena, koji su je zamalo stajali karijere. No, to je ujedno i priča o mladoj ženi koja je svoj pad pretvorila u svoj najveći uspjeh, koja se u svom vratolomnom padu dočekala na noge, poput mačke.

Kate Moss radi u modnoj industriji otkad ju je, u njenoj 14. godini života, sasvim slučajno, u njujorškoj zračnoj luci otkrila modna agencija. Zahvaljujući privlačnosti njezinog izgleda napuštenog djeteta te ulozi u kontroverznom pokretu Heroin Chic, njezin uspon do statusa supermodela bio je munjevit i senzacionalan, a ona se pojavila u nekima od najznačajnijih reklamnih kampanji svih vremena.

Katein mlaki pogled, jake jagodične kosti, tanko tijelo i visina od samo 170 centimetara za mnoge i nisu oznake neke tipične ljepotice i supermodela, a opet, ta 33 godišnjakinja proglašena je jednom od najljepših i najseksipilnijih žena svijeta i našla se na najmanje 300 naslovnica magazina i stekla status profesionalno najfotografiranije žene na svijetu.

Međutim, postoji i ona naslovnica iz 2005. godine na kojoj Kate uzima kokain… i svi su mislili kako je to Katein konačan pad, no, začudo, ta Britanka je nakon toga postala uspješnija no ikad.

Osim podrobnog opisa slučaja 'Kokain Kate', u knjizi se mogu naći i druge zanimljive činjenice iz njezinog života, iako se knjiga baš i ne bavi vremenom prije nego je Kate postala fotomodel, nego se iznose (kako joj i sam naslov kaže) najškakljiviji detalji iz njezinog života. Tako doznajemo kako je Kate svoje rođendane slavila vrlo raskalašeno, uz puno alkohola, droge i seksa… te bila sklona i seksualnim odnosima sa ženama, između ostalog, spominje se šuškanje pod plahtama sa supermodelom Naomi Campbell. Prikazano je da Kate teži zločestim dečkima poput sadašnjeg partnera pjevača Petea Dohertyja i svoje velike životne ljubavi glumca Johnnyja Deppa. 

Autori istražuju fenomen Kate Moss ne štedeći je prljavih detalja. No nastoje zači dublje i objasniti zašto Kate radi to što radi, koliko je na njezin život utjecala rastava njezinih roditelja, njezin prestanak školovanja i činjenica da je naglo pretvorena iz obične djevojčice u, tako reći, polumitsko biće.