Andrew Morton - ANGELINA - neautorizirana biografija

ANGELINA - neautorizirana biografija
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari - Biografija
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj Radha Rojc Belčec
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789958320859
ISBN10 9958320851
Godina 2011
Broj stranica 364
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 42,00 Kn Kupi


Andrew Morton - autor najkontroverznijih biografija u svijetu

PROSTORIJA JE BILA TUROBNA I GOLA: BIJELI TEPIH, BIJELI ZIDOVI i, osim bijele kolijevke, nikakvog drugog namještaja. Ondje je duže od godinu dana živjela djevojčica, za koju je brinuo čitav niz dadilja. Dijete je rijetko kad moglo znati hoće li osoba koja ju je stavljala na spavanje biti ista koja će je ujutro odjenuti i nahraniti. Njezina majka, koja je živjela u stanu tri kata ispod, ponekad je i nekoliko dana za redom nije posjećivala. 

To je dijete bila Angelina Jolie. Kad je njezin otac, Jon Voight, napustio njezinu majku, Marcheline Bertrand, dijete su poslali da živi u kuli bjelokosnoj. 
Marcheline je rekla: "Angie me trenutačno toliko podsjeća na Jona da sada ne mogu biti pokraj nje. To mi je jednostavno previše bolno."

Najranije Angelinino sjećanje iz djetinjstva je prizor u kojemu leži u kolijevci i kroz prozor promatra nebo. I ne znajući za kontekst te uspomene, to je iskustvo poslije doživljavala kao metaforu svog života.

"ČITAVOG SAM ŽIVOTA SAMO GLEDALA KROZ PROZOR, RAZMIŠLJAJUĆI KAKO ZACIJELO POSTOJI MJESTO GDJE BIH NAPOSLJETKU MOGLA BITI USIDRENA I SRETNA."
Iz uvoda