Jure Dohnal - Operacija bez anestezije

Operacija bez anestezije
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari - Autobiografija
Izdavač Izvori, Kršćanski nakladni zavod
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531770699
ISBN10 9531770697
Godina 2012
Broj stranica 124
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Jure Dohnal piše svoju treću knjigu na jedinstven i jednostavan način. Iz teksta je vidljivo da ono o čemu piše i sam doživljava. Nije to samo teorija nego i život. Autor je prošao kroz razna životna bolna iskustva. Samo slomljeni ljudi mogu razumjeti, suosjećati i pomoći drugima.

Jure i njegova supruga Katarina bili su od Boga pozvani kao misionari u Hrvatsku. Uslijed toga sudjelovali su u osnivanju crkve u Rovinju. U lipnju 1997. bio je rukopoložen za pastora Evanđeoske pentekostne crkve u Rovinju.

U svojem propovijedanju i učenju Jure stavlja naglasak na potpuno predanje Bogu, navješćivanje Evanđelja, osnivanje kućnih grupa, duhovno jedinstvo i financiranje mjesnih crkava vlastitim sredstvima.

On je radostan kršćanin. No, u svome je životu doživio teške trenutke, kada su mu, prilikom poroda, umrli blizanci i kad ga je napustila prva žena.

1992. objavio je Priručnik za vođe kućnih grupa i Savjetovanje Jobovih prijatelja.

Jure i Katarina imaju troje djece: Tereza (14), Matyaš (11) i Martin (4) te žive u maloj kućici u predgrađu Rovinja.

Svi se mi ponekad u životu nalazimo na Božjem "operacijskom stolu" kad nas jake i nepodnošljive boli pritišću, a mi ih moramo podnositi "bez anestezije". Ali to je jedini način da budemo oslobođeni od "bolesti" tj. grijeha i duhovno postanemo snažniji kako bismo kasnije mogli pomoći drugima, baš kao što su u ovoj knjizi činili spomenuti Božji ljudi.

Moj suprug Antun koji je radio na ovoj knjizi, rekao je: "Nije Jure ovo napisao, nego Gospodin po njemu."

Jure, hvala tebi i tvojoj obitelji što ste nas na ovaj način blagoslovili i obogatili!