Bill Clinton - Moj život

Moj život
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari - Autobiografija
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Maša Crnjaković ... et al.
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531786355
ISBN10 9531786356
Godina 2004
Broj stranica 903
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga "Moj život" američkog predsjednika Billa Clintona je zapanjujuće iskren portret svjetskog vođe koji je već u ranoj mladosti odlučio da će svoj razum i politički dar, kao i svoju izuzetnu radišnost, posvetiti javnom djelovanju. Clintonova autobiografija otkriva nepoznate pojedinosti njegova života od rođenja nakon očeve smrti i najranijeg djetinjstva do ljubavi prema Hillary Rodham i djeci, uspona u političkom životu i dvostrukog predsjedničkog mandata u kojem je utjecao i na događaje na našim prostorima.
* najprodavanija knjiga godine u svijetu
* tekstovi posvećenih predsjedniku Tuđmanu, razvoju događaja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i bivšoj Jugoslaviji
* Clintonov životopis govori o djetinjstvu, ljubavi, politici, ali i cijeni koju je morao platiti u javnom i privatnom životu za skandal s Monicom Lewinsky koji je ugrozio njegov položaj
* 930 stranica teksta + više od 100 fotografija
Ova nam knjiga otkriva karijeru jednog Amerikanca izvan svih standarda, koji je uložio golemu energiju i napor da bi iz malog mjesta Hope u Arkanzasu došao do Bijele kuće. Ne bi tamo stigao da se nije strastveno zanimao za političke mehanizme u svakoj fazi svog života: na koledžu, gdje je kao student pomagao senatoru Williamu Fulbrightu; na Oxfordu, gdje se uključio u proteste protiv rata u Vijetnamu; na studiju prava na Yaleu, gdje je vodio kampanju za kandidate Demokratske stranke; ponovo u Arkanzasu, gdje se natjecao da bude kongresnik, javni tužitelj i guverner. Pratite njegov uspon kroz odlučnost da poboljša život svojih sugrađana, neumorno zalaganje za građanska prava i izvanredan osjećaj za praktičnu politiku. Upoznajte njegove burne godine mladosti: rodio se nakon očeve smrti, a onda se našao između hrabre, brižne majke i nasilnog očuha, kojeg je svejedno volio i čije je prezime uzeo. Zatim saznajte kako ga je privukla genijalna i snažna Hillary Rodham, s kojom se htio vjenčati pod svaku cijenu, kako je osjetio radosti očinstva kad se rodila kći Chelsea, te kako je polako i mučno morao naučiti da loše postupa prema sebi i drugima zbog zatomljene boli iz mladosti.
Clinton je napisao najveći, najživlji i najosjećajniji životopis jednog američkog predsjednika, u kojem ne opisuje samo svoje trijumfe i krize, nego i svakodnevni predsjednički posao – lavinu problema, ljudi, sukoba, zapreka i uspjeha. Ova knjiga svjedoči kako su njegov rad i ideali promijenili Ameriku i svijet na bolje. Ona uzbudljivo otkriva kako se borio protiv zajedničkog i nemilosrdnog napada njegovih neprijatelja s krajnje desnice, te kako je preživio i pobijedio.
Ovo je riznica živopisnih trenutaka, na primjer: 
* Desetogodišnji dječak gleda političke skupove na prvom televizoru svoje obitelji.
* Mladi kandidat se bori za glasove u brdima Arkanzasa, a mjesni mu prorok objavljuje: “Svatko tko je spreman držati kampanju u pivnici sela Joiner u subotu u ponoć zaslužio je jednu izbornu kutiju punu glasova…