Rampuri - Autobiografija jednog sadhua - putovanje u mističnu Indiju

Autobiografija jednog sadhua - putovanje u mističnu Indiju
Žanr Publicistika - Politika - Popularna znanost - Biografije/memoari - Autobiografija
Izdavač Dvostruka duga
Prevoditelj Ozren Ćuk
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532870411
ISBN10 9532870415
Godina 2011
Broj stranica 238
Format 21 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 96,00 Kn Kupi

"Prvo što moraš shvatiti prije nego što počneš svoju potragu je da ne postoji potraga – ti već jesi tamo kamo želiš stići, ali treba vremena da to shvatiš. Stoga, imajući to na umu, kreni i traži!"

Od ispijanja "nektara besmrtnosti" na izvoru rijeke Gange do priče o tantričkom ubojstvu, ova autobiografija je puna istinitih priča o magiji, čudima, duhovima i pokori te je prožeta znanjem o hinduističkim bogovima, ajurvedi, mantrama i indijskoj kulturi. Ovim putovanjem između krajnosti Rampuri nas vodi u mistično srce Indije.

Rampuri je prvi stranac koji je iniciran u prastaro društvo jogina i šamana, koji se još nazivaju i sanjasini. Godine 1970. postao je naga baba. Danas kao jogin i učitelj održava radionice u čitavom svijetu. Živi u Indiji.

"Autentična i fascinantna priča o joginu sa Zapada kojem je Indija postala dom. Autobiografija jednog sadhua promijenit će vaš pogled na stvarnost i duhovni život. To nije samo priča o osobnoj potrazi, nego i putovanje od zapadnjačkog načina razmišljanja do prave Indije jogina, koja neprestano razotkriva ograničenja naših društvenih ideja i ega. To je pustolovina u drugu stvarnost."David Frawley, ravnatelj Američkog instituta za vedske studije