Edi Maletić, Ivan Pejić i Jasminka Karoglan Kontić - Plavac mali : hrvatska sorta za velika vina = A Croatian grape for great wines

Plavac mali : hrvatska sorta za velika vina = A Croatian grape for great wines
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme
Izdavač Grozd plavac mali
Prevoditelj Jagoda Bush
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789535593805
ISBN10 9535593803
Godina 2009
Broj stranica 139
Format 24 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 9,40 € Kupi

Plavac mali najvažnija je crna sorta vinove loze u Hrvatskoj. Zasigurno nema vinskog znalca iz bilo kojega kutka svijeta koji nije kušao pokoje njegovo vino, ili barem čuo ponešto o toj sorti. Visoka kvaliteta i originalnost vina Plavca malog sortu čine zasigurno ponajvećim vinskim adutom Hrvatske.

Knjiga "Plavac mali - hrvatska sorta za velika vina" popularno je dvojezično izdanje nastalo iz pera stručnjaka Agronomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a na poticaj neprofitne udruge Plavac mali - Zagreb. Namijenjena je ponajprije poštovateljima sorte i poklonicima vina, ali i vinarima, radoznalim turistima, vinskim novinarima, studentima, stručnjacima i svima onima koje posao ili uživanje u životu dovodi u dodir sa sortom i vinom Plavca malog. 

Namjera je knjige svima njima pružiti na jednome mjestu sažete, znanstveno utemeljene informacije, prijeko potrebne za objektivno vrednovanje i promociju Plavca malog.

Čitatelj u knjizi može pronaći mnoge informacije, među kojima i neke dosad javnosti nepoznate, koje su rezultat istraživanja autora. 

Kako je i kada nastala sorta Plavac mali i gdje se i kada prvi put spominje njezino ime? Gdje su najstariji vinogradi Plavca malog i koja su osnovna obilježja prema kojima možete u vinogradu prepoznati tu vrijednu sortu? Koji su najbolji položaji za uzgoj Plavca malog i kako ga treba uzgajati? Kakva se vina mogu proizvoditi od grožđa Plavca malog? Koja su obilježja najboljih vina sorte? 

Sve to, i još mnogo više, pročitajte u sažetoj, ali sadržajnoj i bogato ilustriranoj knjizi "Plavac mali - hrvatska sorta za velika vina".