Stanley Abercrombie, Sherrill Whiton - Interijeri, arhitektura, dizajn : povijesni pregled

Interijeri, arhitektura, dizajn : povijesni pregled
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme
Izdavač Mate d.o.o.
Prevoditelj Ivana Dulčić, Anita Stipić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532461510
ISBN10 9532461515
Godina 2016
Broj stranica 697
Format 28 cm
Obavijest 30,00
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Dizajn interijera je organizacija i uređenje unutrašnjeg prostora u mjeri primjerenoj za stanovanje. Riječ je o umjetnosti koja se uglavnom pojavljuje u sklopu arhitekture, ali ne isključivo!
Ova fundamentalna knjiga pruža nam na gotovo 700 stranica detaljan kronološki pregled razvoja, glavnih karakteristika, sličnosti i razlika dizajna i uređenja interijera od početaka u kamenom dobu, preko drevnih civilizacija Egipta i antičke Grčke sve do današnjih dana. Za razliku od drugih knjiga ovaj pregled je detaljniji - nije usmjeren samo na zapadnu civilizaciju već pruža uvid u stvaralaštvo u cijelom svijetu.

Knjiga je bogato ilustrirana sa više od 600 kvalitetnih fotografija najkarakterističnijih i najboljih primjera dizajna interijera i daje više korisnih tablica i prikaza. Razložan i pregledan tekst uvodi nas kroz 21 poglavlje u problematiku i opisuje najznačajnije stilske elemente, odnosno svojstva dizajna interijera pojedinih razdoblja u povijesti i raznih civilizacija
Posebna vrijednost ovog izdanja je što je prilagođeno potrebama današnjih nastavnika i studenata dizajna.

Ono šta je za povijest umjetnosti Jansonova knjiga, to je u dizajnu interijera ova knjiga. Nije slučajno da je ova knjiga već više od pola vijeka udžbenik u gotovo svim važnijim školama dizajna u svijetu i da se često naziva „biblijom dizajna interijera„.