Suzie Ferrie - Velika knjiga povrća

Velika knjiga povrća
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Vrt - Povrće
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Mirjana Paić Jurinić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531417150
ISBN10 9531417156
Godina 2015
Broj stranica 320
Format 29,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 143,99 Kn Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 115,21 Kn Kupi

Prepuna prekrasnih fotografija i korisnih informacija i savjeta, Velika knjiga povrća dostojna je svog imena – ovdje ćete naći apsolutno sve što trebate znati o blagotvornoj grupi namirnica – povrću.

 

Jeste li znali da je slatki krumpir prava zvijezda zdravlja – sprječava rak, snižava krvni tlak, smanjuje razinu šećera u krvi te čak može spriječiti i anemiju? Da bundeva može znatno sniziti kolesterol? Ili da možete običnim, skromnim krumpirom izbjeći nastanak bora, obojiti kosu na prirodan način ili čak ukloniti mrlje? Ovaj cjeloviti vodič otkriva vam sve tajne prirodnog uzgoja, od sadnje i berbe do pohranjivanja povrća, kao i riznicu izvrsnih ideja kako se ono može rabiti u kuhanju i domaćinstvu, u zdravstvene i kozmetičke svrhe ili, pak, za izradu kreativnih rukotvorina i dekorativnih predmeta.

 

Uz ovu ćete fantastičnu knjigu steći samopouzdanje, dobiti prave informacije te donijeti ispravne odluke za zdravlje i dobrobit svoje obitelji. U njoj ćete otkriti kako upotrebljavati više od 50 vrsti povrća na mnoštvo različitih načina. Saznajte koje vam povrće može pomoći da snizite kolesterol, poboljšate razinu glukoze u krvi, osnažite imunitet... ova knjiga sadrži informacije koje su vam potrebne da biste očuvali svoje zdravlje. Da biste cijele godine uživali u zalihama svježeg povrća, zašto ga ne biste uzgojili sami? Imat ćete veći izbor povrća na raspolaganju za kuhanje, a ujedno ćete smanjiti količinu otpada.

 

U knjizi ćete naći i: • 120 recepata za zdrava i ukusna predjela, juhe, glavna jela i slastice • mnoštvo zabavnih ideja za rukotvorine i dekoracije za vrt i dom • recepte za ljekovite pripravke, prirodne pesticide i kozmetičke proizvode • i još mnogo više!