Dario Žagar, Neven Šerić - Ljepote hrvatskoga Jadrana

Ljepote hrvatskoga Jadrana
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Turistika
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531408905
ISBN10 9531408904
Godina 2011
Broj stranica 416
Format 30 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 197,99 Kn Kupi

Ljepote hrvatskoga Jadrana   U izmaglici vremena

Znate li da Hrvatska ima jednu od najrazvedenijih obala Europe? 
Znate li da ju krasi više od tisuću otoka, otočića i hridi? 
Otkrijte zašto ju svi vodeći inozemni turistički mediji reklamiraju kao " neotkriveni biser Sredozemlja " i destinacija koju svakako vrijedi posjetiti. 

Na više od 400 stranica, uz pomoć veličanstvenih fotografija Darija Žagara i tekst Nevena Šerića, upoznajte se s neprocjenjivim blagom koje se prostire od Istre do Konavala. 
Knjiga je podijeljena u pet cjelina - Istra , Kvarner , Sjeverna Dalmacija , Srednja Dalmacija i Južna Dalmacija . Nakon uvodnog dijela o svakoj pojedinačnoj regiji slijedi upoznavanje regionalnog središta (Pula, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik), a potom predstavljanje manjih mjesta od sjevera prema jugu. Ukupno je u knjizi obrađeno 64 lokacija između Savudrije i Prevlake. Knjiga obuhvaća sva značajnija turistička odredišta na istočnoj obali Jadrana, ali i neke manje poznate destinacije koje su čitateljima približene zahvaljujući vrlo lijepim fotografijama. Zastupljeni su sva veća urbana središta, gotovo svi veći otoci, svi nacionalni parkovi i parkovi prirode na prostoru Primorske Hrvatske, kao i svi spomenici koji se nalaze na UNESCO-ovu popisu svjetske kulturne baštine . 

Dinamičan izgled prijeloma također pridonosi atraktivnosti ovoga naslova. Više od 400 vrlo lijepih fotografija, autor svih je Dario Žagar. 
  
Dario Žagar je fotograf čije su se fotografije našle u nekoliko knjiga, od kojih su neke knjige (uglavnom o pojedinim hrvatskim otocima) autorske. Dario Žagar dobitnik je nekoliko nagrada za svoje ranije fotografije. 
Neven Šerić doktor je znanosti i predaje na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Autor je teksta u knjizi o svjetionicima na pučinskim otocima Jadrana te o podvodnom ribolovu.