Josip Jukić - Hrvatski gradovi

Hrvatski gradovi
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Turistika
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531418416
ISBN10 9531418411
Godina 2015
Broj stranica 336
Format 30,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 174,00 Kn Kupi

U čemu se razlikuju, primjerice, geografski ne toliko udaljeni Pazin i Rovinj, Sisak i Petrinja, Karlovac i Ozalj ili Vrgorac i Ploče? Što pak povezuje neke udaljenije gradove, poput Osijeka i Varaždina, Čakovca i Ogulina, Zaboka i Belišća ili Malog Lošinja i Komiže? Doznajte u ovoj knjizi!

Iako je Hrvatska površinom malena država, njezine su prirodne cjeline vrlo različite, a podjednak bismo zaključak mogli steći promatramo li hrvatske gradove. U čemu se razlikuju, primjerice, geografski ne toliko udaljeni Pazin i Rovinj, Sisak i Petrinja, Karlovac i Ozalj ili Vrgorac i Ploče? Što pak povezuje neke udaljenije gradove, poput Osijeka i Varaždina, Čakovca i Ogulina, Zaboka i Belišća ili Malog Lošinja i Komiže? Svaki grad priča je za sebe, a u nekima od njih, poput najstarijih Visa, Staroga Grada i Trogira, ta priča traje već 2400 godina. 
Uz ove prelijepe antičke gradove upoznajte slikovite srednjovjekovne i ništa manje zavodljive novovjekovne gradove te otkrijte koje gradove možemo svrstati među slobodne kraljevske ili stare hrvatske, a koje među industrijske, turističke ili satelitske. 
Naime, ova uzbudljiva knjiga sadrži: 
• zanimljive i informativne tekstove o povijesnom razvoju svih 128 naselja sa statusom grada 
• više od 400 vrhunskih suvremenih fotografija
• oko 40 arhivskih fotografija, od kojih su mnoge dosad rijetko objavljene 
• više od 120 starih razglednica i prikaza naših gradova