| Žanr | Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Turistika |
| Izdavač | Publicitas |
| Prevoditelj | - |
| Vrsta uveza | Meki |
| ISBN13 | 9789535510307 |
| ISBN10 | 9535510304 |
| Godina | 2008 |
| Broj stranica | 320 |
| Format | 21 cm |
| Obavijest | knjiga nije dostupna Obavijesti me |
Hrvatska sve više razvija različite gurmanske regije. S obzirom na veliku krajobraznu raznolikost područja - najduža europska obala s nebrojeno puno otoka, od Istre sve do Dubrovnika, raznoliko zaleđe od Zagreba do Vukovara - proizlazi i mnoštvo kulinarskih okusa.
Tom raznolikošću nije jednostavno ovladati. Praćenje razvoja predstavlja izazov, a ocjenjivanje lokala uvijek je i čin pronalaženja ravnoteže. Kako bi zadržali pregled nad tom raznolikošcu, ovaj informativni priručnik nudi pregled 187 restorana diljem Hrvatske te 221 savjet o kulinarskim vrednotama, konobama i skrivenim biserima hrvatskih otoka.
Uz restorane, priručnik donosi:
- 126 odabranih hrvatskih vinogradara.
- 493 različitih vina, razvrstanih prema regijama.
- 143 hrvatskih proizvođača maslina zajedno s njihovim proizvodima, opisom masline i njezinih različitih vrsta.
- 330 vrsta riba na šest jezika.
- 15 ćevabdžinica u Zagrebu koje predstavljaju alternativu konobama i restoranima.
Pomoću ove knjige svatko, tko se zatekne na obali ili kopnu, može odabrati prikladnu konobu ili primjereni restoran. Knjiga informira ujedno i o regionalnim specijalitetima, omjeru cijene i kvalitete te kvaliteti usluge. Vodič za restorane objavljen je na hrvatskom i na njemačkom jeziku.
Autor i izdavač, Klaus Schauer živi više od osam godina u Hrvatskoj, radi u komunikacijskoj djelatnosti i ovim je vodičem odlučio svim zainteresiranima približiti hrvatsku kuhinju sa svim njezinim posebitostima, kvalitetama, ali i nastojanjima dostizanja europske klase.