Ivana Buj, Alan Čaplar, Hrvoje Kekez - Tajanstvena Hrvatska

Tajanstvena Hrvatska
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Turistika - Turističke monografije
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531412575
ISBN10 953141257X
Godina 2012
Broj stranica 416
Format 30,5 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 118,81 Kn Kupi

Tajanstvena Hrvatska : 60 skrivenih dragulja naše domovine

Iako Hrvatska površinom ne ulazi u red najvećih europskih zemalja, mnogi njezini stanovnici smatraju da je detaljno poznaju. Pa ipak, mnoge atrakcije Republike Hrvatske skrivene su ili se nalaze izvan glavnih turističkih ruta. Jer Hrvatska nisu samo svima znane velebne dubrovačke zidine, dvorac Trakošćan čiji se obris zrcali u jezeru, monumentalna pulska Arena, barokna osječka Tvrđa ili romantične ulice Gornjega grada u Zagrebu. 

Hrvatska su i mnoga druga manje poznata mjesta koja potiho i pomalo u sjeni strpljivo čekaju da ih se predstavi. Do nekih, njih ukupno šezdeset, koliko ih je obradio u knjizi, došao je priznati hrvatski fotograf Dario Žagar i prenio ih u ovo zanimljivo izdanje. 


"U ovu smo knjigu odlučili uvrstiti šezdeset iznimno lijepih i zanimljivih lokaliteta o kojima se, nažalost, ne zna mnogo. Ruševine nekoć moćnih starih utvrda, staništa biljnih i životinjskih vrsta kojima prijeti izumiranje, čudesan svijet krškog podzemlja, slikoviti kanjoni i slapovi, skrivena utočišta pustinjaka i izumrla sela do kojih vode zarasli putovi samo su djelić onoga što će ova knjiga rasvijetliti. Stići do ponekih zabačenijih lokacija ponekad je bilo neudobno, pa i mukotrpno, a pronaći najbolju poziciju i dočekati idealan trenutak za još poneki nezaboravan kadar san je svakog fotografa. Na više od tristo fotografija, koliko ih je u ovoj knjizi, zabilježeni su uistinu predivni motivi iz raznih dijelova Hrvatske." (autori)