Grupa autora - Najljepša mjesta na svijetu

Najljepša mjesta na svijetu
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Turistika - Turističke monografije
Izdavač Leo Commerce
Prevoditelj Rajna Maršanić - Jovanović
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532182255
ISBN10 953218225X
Godina 2009
Broj stranica 416
Format 34,5 cm
Obavijest 6,76
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Ovo prelijepo ilustrirano izdanje nudi vam putovanje po cijelom svijetu. Predstavit će vam najljepša i najzanimljivija mjesta na zemaljskoj kugli, s povijesnim blagom koje oduzima dah, artefaktima ljudskih ruku te predivnim remek-djelima prirode.

Gotovo svako mjesto na svijetu ima svoju vlastitu čaroliju i povijest, ali i svoje geološke i klimatske uvjete, svoju specifičnu floru i faunu. Zahvaljujući vrtoglavom tehnološkom napretku, ljudi oblikuju prirodu na različite načine, ali ujedno remete njezinu ravnotežu. Zbog toga moramo voditi računa o zaštićenim prirodnim zonama među ljepotama našeg svijeta. Mnoga od tih mjesta atraktivna su odredišta za turiste kao i utočišta za ugrožene životinje i biljke. Bizoni, varani i pande ne bi preživjeli bez zaštićenih prirodnih zona, nacionalnih parkova ili biosferskih rezervata. 

Ovaj naslov je poziv u najljepša mjesta na svijetu. Pruža praktičan savjet putnicima kao i priliku da se vidi tako mnogo zanimljivih mjesta na pet kontinenata. Mnoštvo prekrasnih fotografija i poučnih tekstova daje mogućnost istraživanja svima vama koji ste željni svjetskih ljepota.