Grupa autora - Najljepša mjesta na svijetu

Najljepša mjesta na svijetu
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Turistika - Turističke monografije
Izdavač Leo Commerce
Prevoditelj Rajna Maršanić - Jovanović
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532182255
ISBN10 953218225X
Godina 2009
Broj stranica 416
Format 34,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 78,00 Kn (10,35 €) Kupi

Ovo prelijepo ilustrirano izdanje nudi vam putovanje po cijelom svijetu. Predstavit će vam najljepša i najzanimljivija mjesta na zemaljskoj kugli, s povijesnim blagom koje oduzima dah, artefaktima ljudskih ruku te predivnim remek-djelima prirode.

Gotovo svako mjesto na svijetu ima svoju vlastitu čaroliju i povijest, ali i svoje geološke i klimatske uvjete, svoju specifičnu floru i faunu. Zahvaljujući vrtoglavom tehnološkom napretku, ljudi oblikuju prirodu na različite načine, ali ujedno remete njezinu ravnotežu. Zbog toga moramo voditi računa o zaštićenim prirodnim zonama među ljepotama našeg svijeta. Mnoga od tih mjesta atraktivna su odredišta za turiste kao i utočišta za ugrožene životinje i biljke. Bizoni, varani i pande ne bi preživjeli bez zaštićenih prirodnih zona, nacionalnih parkova ili biosferskih rezervata. 

Ovaj naslov je poziv u najljepša mjesta na svijetu. Pruža praktičan savjet putnicima kao i priliku da se vidi tako mnogo zanimljivih mjesta na pet kontinenata. Mnoštvo prekrasnih fotografija i poučnih tekstova daje mogućnost istraživanja svima vama koji ste željni svjetskih ljepota.