Grupa autora - Zabranjeno ostarjeti!

Zabranjeno ostarjeti!
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Teologija/religija
Izdavač Karitativni fond UPT "Ne živi čovjek samo o kruhu"
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532083446
ISBN10 9532083448
Godina 2009
Broj stranica 116
Format 17 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 0,20 € Kupi

"Znati ostarjeti remek-djelo je razboritosti i jedan od težih poslova u preteškoj životnoj vještini". Tako je pisao filozof Amiel, a ja, suglasan s njime, htio sam, nakon mnogo razmišljanja, konačno dati uputu (ne zaista laku i iscrpnu) onim svojim mnogim prijateljima koji, prateći moj kalendar "Brat Proricatelj" i smatrajući me starim čarobnjakom koji posjeduje tajne duga života, često traže objašnjenje o načinu kako znati oštar jeti.
Evo, upravo ovo geslo "dobro starjeti", trebao je ranije biti naslov ovoga skromnog izdanja. Ali razmišljajući koliko se današnja znanost trudi produbiti problem starosti i samog starenja, učinio mi se simpatičnijim, prirodnijim naslov "Zabranjeno ostarjeti" da se istakne obveza, dapače dužnost svakog da se održi zdrav i snažan, aktivan i vedar u životu sve do njegova svršetka.
Crkva, koja nikada ne zanemaruje ljudske vrednote, i kod ovog problema ne ostaje ravnodušna. I samo njezino poslanje obvezuje da se život vrednuje do maksimuma, da ga se poštuje, čuva i produžuje kao Božji dar, ulijevajući evanđeosko nadahnuće koje je svjetlo, snaga i utjeha.
Pružam vam, eto, svoje djelce koje nema znanstvenih obilježja, ali sadrži, pored nekih znanstvenih podataka, iskustva naroda koji je znao uravnotežiti vlastiti život s iskustvenim principima ili naslijeđenim iskustvima.