Aleksandra Golubović, Iris Tićac, ur. - Vječno u vremenu

Vječno u vremenu
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Teologija/religija
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531105811
ISBN10 9531105812
Godina 2010
Broj stranica 389
Format 24,5 cm
Obavijest 7,97
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Vječno u vremenu : zbornik u čast mons. prof. dr. sc. Ivana Devčića u povodu 60. obljetnice života, 30. obljetnice profesorskog rada i 10. biskupstva

Zbornik je znak priznanja i zahvalnosti za njegovo djelovanje kao profesora filozofije na Teologiji u Rijeci - područnom studiju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao i za njegovu nadbiskupsku službu.
Zbornik Vječno u vremenu sadrži radove koji su podijeljeni u pet tematskih cjelina. Prvi tematski krug sačinjava šest priloga koji iz raznih motrišta elaboriraju filozofsku misao ruskoga religioznog filozofa Nikolaja Berdjajeva te priloge iz metafizike, filozofske antropologije, filozofije povijesti i etike. Drugi tematski krug donosi radove iz područja filozofije religije, teodicije i religije uopće. Slijede cjeline koje obuhvaćaju radove povijesne tematike, priloge o medijima, pastoralu i kulturi.
Raznolikost tema zbornika ujedno izražava i raznolikost interesa osobe kojoj je zbornik posvećen. Sve teme objedinjene su naslovom Vječno u vremenu, čime se željelo istaknuti dvije stvari: prvo, nit vodilju, koja prati sve priloge, jer svaki od njih iz svoga motrišta nastoji ukazati na razne načine na koje je vječnost prisutna u vremenu, i drugo, bitno obilježje djelovanja Ivana Devčića kao neumorni poziv čovjeku da se oslobodi rastrganosti vremenom i pokuša ostvariti cjelovitost svoje osobe u svakom trenutku svoga postojanja, što ne dolazi do izražaja samo u Devčićevim filozofskim radovima, poslanicama i propovijedima nego i u svakodnevnim susretima s ljudima.