Grupa autora - Samo jedna Crkva

Samo jedna Crkva
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Teologija/religija
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789531114394
ISBN10 9531114390
Godina 2019
Broj stranica 219
Format 22 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 151,20 Kn Kupi

Ova knjiga donosi usporedne glasove dvojice papa, pape Franje i pape u miru Benedikta, o ključnim temama Crkve i učiteljstva.

»Novost u kontinuitetu«: riječi koje je Benedikt XVI. uporabio da bi definirao doprinos Drugoga vatikanskog koncila životu Crkve, mogu se primijeniti na djelovanje svih papa u odnosu na djelovanje njihovih prethodnika. Kada je riječ o papi Franji, novost i kontinuitet imaju jedinstveno obilježje: nazočnost pape u miru uz njegova nasljednika.

Ovih godina vjernici su mogli zamijetiti ne samo posebnosti teoloških i pastoralnih stilova u tumačenju istoga učiteljstva nego i duboko zajedništvo u odanosti između dvojice papa. Ova knjiga trajni je znak te prisne bliskosti, koja usporedno donosi glasove Benedikta XVI. i pape Franje o temama ključnima za sve muškarce i žene našega vremena.

»Bog nije apsurdan, iako je otajstvo.« »Molitva nije čarobni štapić.« »Moliti znači osjetiti da je smisao svijeta izvan svijeta.« »Bog ima slabost: slabost su mu ponizni.« »Ne znači da automatski zna ljubiti bližnjega onaj tko pohađa kuću Božju i poznaje Božje milosrđe.« »Svetci su oni koji mijenjaju svijet na bolje, trajno ga preobražavaju.« Ovo su neke od dubokih riječi kojima nas pape poučavaju 

Kako kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, piše u predgovoru, ova knjiga je »'početnica kršćanstva' za reorijentaciju glede vjere, Crkve, obitelji, molitve, istine i pravednosti, milosrđa i ljubavi. Duhovna utjeha dvojice prvosvećenika i različitost njihovih komunikacijskih stilova umnažaju vidike i obogaćuju iskustvo čitatelja: ne samo vjernika nego svih ljudi koji, u doba krize i nesigurnosti, prepoznaju u Crkvi glas koji može govoriti čovjekovim potrebama i težnjama«.