Wilhelm Mühs - Riječi iz srca : 365 misli o ljubavi

Riječi iz srca : 365 misli o ljubavi
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Teologija/religija
Izdavač Novi svijet
Prevoditelj Sonja Eterović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789539694126
ISBN10 9539694124
Godina 2001
Broj stranica 120
Format 15 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Brojni su danas motivi koji nas odvraćaju od teme o ljubavi. Dosta je prelistati nekoliko časopisa, pogledati neku od tv emisija i uvjeriti se da je ljubav u današnje vrijeme okužena, banalizirana, pogrešno shvaćena. Postoji sve veće nagnuće da se o njoj ne
razmišlja.
Prava ljubav je nešto posve drugo. Ona je najveća teološka krepost, bila je i ostat će najveća zapovijed svima onima koji ne žele biti Kristovi sljedbenici samo imenom.
Ova mala zbirka nudi skromnu antologiju razmatranja i citata iz Svetog Pisma i duševnog bogatstva poznatih i nepoznatih autora, vjernika i nevjernika svih vremena iz brojnih zemalja. To su misli osoba koje su znale proniknuti u beskrajni i neistraženi svijet zvan ljubav. Pomoći će nam da bolje razumijemo veličinu i važnost "prve i jedine zapovijedi".
Skupljača ovih redaka veselilo bi kad bi ispisane "riječi ljubavi" pobudile želju za dubljim razmatranjem te najveće kreposti koja se u konačnici poistovjećuje sa samim Bogom, alfom i omegom povijesti i svemira. U sudnjem času bit će mjerilo i sudac našeg djelovanja, ali nadasve nježni Otac koji nas neizmjerno ljubi iako mi tu ljubav ponekad ne možemo shvatiti.