Ivan Pavao II. - Prijeći prag nade

Prijeći prag nade
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Teologija/religija
Izdavač Verbum
Prevoditelj Vittorio Messori
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532351767
ISBN10 9532351760
Godina 2009
Broj stranica 271
Format 22 cm
Obavijest 6,96
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Ivan Pavao II. - Karol Wojtyla
Najpoznatija knjiga pape Ivana Pavla II., Prijeći prag nade nakon 15 godina ponovno je dostupna na hrvatskom jeziku, ovaj put u Verbumovu izdanju. Ovom knjigom prodanom u više od 20 milijuna primjeraka i prevedenom na više od 50 jezika papa Ivan Pavao II., napravio je presedan, prekinuvši tisućljetnu tradiciju sukladno kojoj su se pape svijetu obraćali isključivo kroz službena djela i govore.

U njoj po prvi puta jedan rimski prvosvećenik bez zadrške odgovara na pitanja i nedoumice koje su vlastite današnjem čovjeku, a uključuju čitav niz različitih tema kao što su uloga papinstva, molitva, Božja opstojnost, odnos kršćanstva spram židovstva, islama i budizma, vječni život, budućnost kršćanstva, uloga žena u Crkvi itd.

U Papinim odgovorima čitatelj će pronaći jedinstven spoj osobnog povjeravanja, duhovnih poticaja i aktualnih promišljanja kojim se otkriva – izravno, bez shema i filtara – vjerski i misaoni svijet Ivana Pavla II.

Pitanja postavljena Papi je priredio ugledni talijanski katolički novinar Vittorio Messori, poznat i po knjizi Razgovor o vjeri, nastalom u koautorstvu s Josephom Ratzingerom - papom Benediktom XVI., koja je također objavljenja u Verbumovom izdanju.