Žarko Brzić - Oslonjen na nadu

Oslonjen na nadu
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Teologija/religija
Izdavač Biskupski ordinarijat
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532082135
ISBN10 9532082131
Godina 1994
Broj stranica 152
Format 19 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Prelistavajući rukopis knjige Oslonjen na nadu doživio sam je svojevrsnim svjedočanstvom ovoga trenutka — trenutka nametnutoga nam rata u Hrvatskoj. Rat najvećma pogađa čovjeka. On je pravi ratni gubitnik. I na tijelu i na duši. Ova je knjiga dar našem čovjeku, pogođenom mnogovrsnom nevoljom smrti, ranjavanja, razaranja, prognaništva što rat sobom donosi. Tko je bude listao, u tamnom će tunelu života naići na primjere dobrote i sebedarja. U njoj će susresti raznolike osobe, njihove životne zgode i osobne reakcije. Svi se naslovi, s različitog motrišta, poput dobrog Samarijanca nadvijaju nad hranjenog čovjeka da mu melemom vjere i nade pomažu zadane rane.

Ova deseta piščeva knjiga "postaja" je nade. Nada je uvijek usmjerena na budućnost, na bolje, savršenije, čovječnije i Božje. Kršćanska je nada utemeljena na Bogu. Zato je nada neodvojiva od vjere i ljubavi.

Pretakati usred rata u dušu svakog čovjeka vjeru, nadu i ljubav znači pravi i neophodni duhovni caritas. Knjiga sije sjeme i za budućnost. Knjiga se uključuje u ostale napore za moralnom obnovom našega čovjeka i društva. Taj doprinos razveseljuje uloženi trud i opravdava njezino objavljivanje kao ponuda i služenje.