Basilea Schlink - Nada u beznadnom svijetu : priručnik za molitelje

Nada u beznadnom svijetu : priručnik za molitelje
Žanr Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Teologija/religija
Izdavač Karitativni fond UPT "Ne živi čovjek samo o kruhu"
Prevoditelj Ivan Zirdum
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532083620
ISBN10 9532083626
Godina 2009
Broj stranica 118
Format 19 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Sa svih su nas strana nakon 11. rujna pitali: kako da sad molimo?

Svi osjećamo svoju bespomoćnost i ujedno smo uvjereni da nam u tom položaju preostaje samo jedna jedincata nada. Zacrtane su odlučne bitke ne na političkoj razini, ne na gospodarstvenoj i vojnoj razini, nego na duhovnoj, jer »jedino moliteljima može to još uspjeti. . . « (Reinhold Schneider).

U ožujku prošle godine pozvao je Bog u svoj dom utemeljiteljicu našeg sestrinstva, majku Basileu Schlink. U svom dugom životu ona se bezuvjetno pokoravala Njegovu pozivu i velik dio svoga vremena sprovela je u potpunoj povučenosti u molitvi. S budnim, ljubeznim i osjećajnim srcem pratila je zbivanje u svijetu. Još kad se većina osjećala sigurnom, ona je po Božjem Duhu već slutila odakle prijeti opasnost, i na to reagirala molitvom i vapajima.

Tako nas je majka Basilea tijekom godine obdarivala dragocjenim blagom molitava i pjesama iz čega uvijek iznova možemo iznijeti staro i novo. Većina već prije desetljeća zapisanih tekstova danas su aktualni, kao da su nastali iz naše situacije. Molimo Gospodina da on ovu knjigu upravo sad dade mnogima kao odlučujuću pomoć u molitvi.